Capcom: RE Engine gelecek nesil oyunlarda da kullanılacak

Capcom: RE Engine gelecek nesil oyunlarda da kullanılacak
Sony ve Microsoft'un yeni nesil konsolları yolda ve Capcom gelecek nesile hazırlandığını söylüyor. Yeni nesil konsollara geçerken ortaya çıkabilecek olası geliştirme sorunları, oyun motorlarıyla veya oyun yapmak için kullanılan...

Sony ve Microsoft'un yeni nesil konsolları yolda ve Capcom gelecek nesile hazırlandığını söylüyor. Yeni nesil konsollara geçerken ortaya çıkabilecek olası geliştirme sorunları, oyun motorlarıyla veya oyun yapmak için kullanılan araçlarla ilgili olabilir.

Capcom'un sahibi olduğu oyun motoru RE Engine, Resident Evil oyunlarında kullanılıyor. Yönetim yeni gelir raporunda yaptığı açıklamada, motorun yeni nesil konsollara uyum sağlamak için özel olarak tasarlandığını belirtti. Bu nedenle, Capcom, motorunu yeni sistemlere yön veren, güçlü yönlerinden biri olarak görüyor:

"Mevcut donanım jenerasyonunda RE Motorunu kullanarak geliştirdiğimiz oyunlar büyük beğeni topladı ve bu motorun ilk aşamalarından itibaren, yeni nesil gelişimi düşünerek yükseltme yeteneğini koruduk. Bu nedenle, RE Engine'i yeni nesil oyunlar yaratmaya katkıda bulunacak güçlü yönlerimizden biri olarak görüyoruz."

Dünyanın en büyük yayıncılarından biri olarak Dead Rising serisiyle Microsoft'la yakın bir ilişkisi olan Capcom'un, gelecek nesil planlar hakkında bilgi verilen şirketler arasında olması muhtemel görünüyor.

Microsoft'un Haziran ayında düzenlenecek E3 2019'da yeni nesil konsollarından birini duyurması bekleniyor. Bu arada Sony, E3’de olmayacak, ancak şirket PS5 hakkında ilk detayları paylaştı. Nintendo'nun da yeni konsollar üzerinde çalıştığı söyleniyor, ancak E3'te duyuru gelmeyecek.

Capcom'un yanı sıra, son zamanlarda yeni oyun motoru üzerinde çalışan şirketlerden biri de Microsoft. Halo ekibi Xbox One ve PC'ye gelecek Halo Infinite'e güç veren Slipspace adlı yepyeni bir motor yarattı. Bir rapora göre; Microsoft, Slipspace motorunun maliyetiyle birlikte Halo Infinite'i geliştirmek için yaklaşık 500 milyon dolar harcadı.