Capcom popüler serilerinin satış rakamlarını açıkladı

Capcom popüler serilerinin satış rakamlarını açıkladı
Capcom'un resmi sitesinde yayınladığı rapor; şirketin amiral gemisi oyunlarının 31 Mart 2019 itibarıyla satış rakamlarını ortaya koyuyor. Devil May Cry, Monster Hunter ve Resident Evil iddialı seriler çok iyi performans gösteriyor...

Capcom'un resmi sitesinde yayınladığı rapor; şirketin amiral gemisi oyunlarının 31 Mart 2019 itibarıyla satış rakamlarını ortaya koyuyor. Devil May Cry, Monster Hunter ve Resident Evil iddialı seriler çok iyi performans gösteriyor gibi görünüyor.

Devil May Cry toplamda 20 milyon adet sattı. Bu rakamda elbette Devil May Cry 5'in payı büyük. Serinin son oyunu 8 Mart 2019'da yayınlandı ve başta Dante olmak üzere serinin popüler karakterlerinin geri getirdi.

Monster Hunter da Capcom için son derece karlı bir seri olmaya devam ediyor. Satışları 54 milyon kopyayı geçti ve Monster Hunter: World, 26 Ocak 2018'de PS4 ve Xbox One'da yayınlandığı günden beri harika bir performans sergiledi. Monster Hunter: World Iceborne genişlemesi 6 Eylül 2019'da gelecek ve serinin başarısını daha yukarı çekecektir.

Ve elbette Resident Evil, Capcom için bir diğer önemli marka. Seri şimdiye kadar 91 milyon adet satarak rekoru elinde tutuyor. Resident Evil, Mega Man ve Street Fighter gibi diğer önemli seriler arasında listenin en yüksek satış yapan oyun. Serinin son oyunu Resident Evil 2 Remake kesinlikle satış rakamlarına büyük katkı sağladı. Oyun 25 Ocak 2019'da çıkış yapmıştı.

Listedeki diğer önemli satışlara da bakacak olursak; Street Fighter serisi şu anda 42 milyon satışa ulaştı ve 16 Ocak 2018'de çıkan Street Fighter 5'in gidişatı oldukça iyi. Son olarak, Mega Man toplamda 35 milyon kopyayı geçti. Serinin son oyunu Mega Man 11, 2 Ekim 2018'de yayınlanmıştı.

Capcom son yıllarda büyük bir ivmelenme gösterdi ve önemli markalarını ön plana çıkararak parlak günlerine geri döndü.