Capcom oyunlarının satışları yükselişe devam ediyor

Capcom oyunlarının satışları yükselişe devam ediyor
Capcom son yıllarda adeta yeniden doğdu. Resident Evil 2, Devil May Cry 5 ve Monster Hunter: World gibi başarılı yapımlar Japon şirketin kazançlarını yükseltmeye devam ediyor. Working Casual'ın istatistikleri, Capcom'un olağanüstü...

Capcom son yıllarda adeta yeniden doğdu. Resident Evil 2, Devil May Cry 5 ve Monster Hunter: World gibi başarılı yapımlar Japon şirketin kazançlarını yükseltmeye devam ediyor. Working Casual'ın istatistikleri, Capcom'un olağanüstü başarısına ışık tutuyor.

Capcom'un tarihinde en yüksek satış rakamına ulaşan oyunun Monster Hunter: World olduğunu ve yaklaşık 13 milyon kopya sattığını biliyoruz. Ancak şirketin başarısı sadece bu kadarla kalmıyor. Mart ayında çıkan Devil May Cry 5'in satışları Temmuz ayı itibarıyla 3 milyona yaklaştı ve 2019'un sonuna kadar bu rakamın daha da artacağını öngörebiliriz. Oyun lansmandan sonra harika bir başlangıç yaptı ve 1 aydan daha kısa sürede 2 milyondan fazla sattı.

Diğer yandan Resident Evil 2'i yenilenerek döndü ve 1998 yılında çıkan ilk oyunu kısa sürede geçmeye yaklaştı. Oyun Temmuz ayı itibarıyla 4 milyondan daha fazla satarak büyük başarı gördü. Rakamlar böyle devam ederse Resident Evil 3 Remake'i görmemiz uzak bir ihtimal değil. Oyunun yapımcısı daha önce Resident Evil 3: Nemesis Remake için yeşil ışık yakmıştı. NPD grubunun rakamlarına göre Resident Evil 2 Temmuz ayından itibaren 2019'un en çok satan 5. oyunu oldu.

Monster Hunter World Iceborne PS4 Beta
Monster Hunter World: Iceborne

Capcom için şu anda en değerli oyun Monster Hunter: World ve heyecanla beklenen Iceborne genişlemesiyle yeni oyuncular çekerek rakamları daha da yukarı çekmesi muhtemel.

Capcom'un 2019'da Iceborne genişlemesinden başka yayın planı yok. Şirketin 2020'de oyuncular için neler planladığını görmek için sabırsızlanıyoruz. Aslında şirketin 2013 yılında duyurduğu Deep Down üzerinde çalıştığını biliyoruz. Ancak projenin ne aşamada olduğu ve ne zaman geleceği bilinmiyor.