Call of Duty: WWII'deki uygunsuz sahne Avustralya'da sansürlendi

Call of Duty: WWII'deki uygunsuz sahne Avustralya'da sansürlendi
Son birkaç gün içinde, Avustralya Sınıflandırma Kurulu, yaklaşmakta olanCall of Duty: WWII'yi ikinci kez değerlendirdi. Kotaku AU, her iki seferde de R18 + derecelendirmesi alan oyun için bu durumu ve iki derecelendirme arasındaki...

Son birkaç gün içinde, Avustralya Sınıflandırma Kurulu, yaklaşmakta olan

Call of Duty: WWII

'yi ikinci kez değerlendirdi. 

Kotaku AU

, her iki seferde de R18 + derecelendirmesi alan oyun için bu durumu ve iki derecelendirme arasındaki farkı araştırdı.  İkinci derecelendirme raporunda "cinsel şiddet tehdidi" ibaresi eksikti. Bu uyarıyı ikinci dereceden kaldırmak, cinsel şiddeti içeren sahnenin düzenlendiği veya kaldırıldığı varsayımına yol açmakta.

Kotaku ayrıca Sınıflandırma Kurulu'ndan sahne içeriğine de ulaştı:

Oyunun bir bölümünde oyuncu, bir Alman binasına sızarken, kadın casus Rosseau'yu kontrol ediyor. İçerideyken bir kadının Nazi askeri tarafından sürüklenerek, "Hepiniz domuzsunuz!" diye bağırdığına şahit oluyor.

Rosseau takip ediyor, kapıyı açtığında ise asker Rosseau'ya "Git. Bu senin işin değil." diyor ve ardından oyuncuya askeri öldürme veya oradan ayrılma seçeneği veriliyor.

Eğer oyuncu gitmeyi seçerse, oyuncu, asker kadına doğru ilerlerken kapıyı kapatıyor. Ardından askerin fermuar sesi geliyor ve kadın "Ah! Benden uzak dur!" diye çığlık atıyor.

Saldırı tasvir edilmese de, askerin kadına cinsel yollarla saldırıya geçeceği ima ediliyor..

Activision sahneyi düzenleyip, fermuar sesi ve kadının kıyafetinde değişiklik yaparak daha az müstehcen görünmesini sağladı. Sınıflandırma Kuruluna göre ses kaydının kaldırılması gösteriyor ki, "bu tarz cinsel şiddet tehditlerinin oyuna eklenmesi gerekli değil."