Call of Duty: WWII yönetmenleri Sledgehammer'dan ayrılıyor!

Call of Duty: WWII yönetmenleri Sledgehammer'dan ayrılıyor!
Sledgehammer Games'in kurucuları ve Call of Duty: WWII'nın yönetmenleri Michael Condrey ve Glen Schofield, kurucusu oldukları şirketten ayrıldıklarını açıkladı. Stüdyonun kurucu üyelerinden Aaron Halon üst rol üstlenecek.Birkaç...

Sledgehammer Games'in kurucuları ve Call of Duty: WWII'nın yönetmenleri Michael Condrey ve Glen Schofield, kurucusu oldukları şirketten ayrıldıklarını açıkladı. Stüdyonun kurucu üyelerinden Aaron Halon üst rol üstlenecek.

Birkaç haftadır bu hamle hakkında duyumlar ortada dolaşıyordu. Activision yaptığı açıklamayla Condrey ve Schofield'in Sledgehammer'dan ayrılacak olmalarına rağmen yayıncı ile birlikte kalacağını doğruladı. Bu durum, Temmuz 2009'da kurulan ve Activision tarafından ani şekilde satın alınan San Mateo, CA merkezli stüdyo için büyük bir çalkantı.

Sledgehammer Call of duty: Modern Warfare 3'ü Infinity Ward ile ortak geliştirmiş, karmaşık bir anlaşmazlık sonucu Jason West ve Vince Zampella Activision tarafından kovulmuştu. İkili daha sonra ortak çalıştıkları isimleri de bünyesine alarak Respawn Games'i kurmuştu.

Ayrılık Call of Duty: WWII'nin yol haritasına etki edebilir

Modern Warfare 3'ten stüdyo, Advanced Warfare ve geçtiğimiz yıl çıkış yapan Call of Duty: WWII'yi geliştirmişti. Bu ayrılık Call of Duty: WWII'nin DLC sezonunun ortasında şaşkınlık yarattı. Condrey ve Schofield, birkaç hafta öncesine kadar oyundaki yamalar ve güncellemeler hakkında sıklıkla tweet atıyorlardı.

Condrey ve Schofield Sledgehammer'dan önce EA'nın kapatılan şirketi Visceral Games'te çalışıyorlardı ve Dead Space oyununun gelişime öncülük etmişlerdi.