Call Of Duty: WWII'deki bazı sesler ilginç yöntemlerle elde edilmiş

Call Of Duty: WWII'deki bazı sesler ilginç yöntemlerle elde edilmiş
Melbourne'de gerçekleşen PAX Avustralya'da bulunan Call of Duty ses tasarımcıları Sledgehammer Games'in Call of Duty: WWII'nin bazı seslerini nasıl yaptıkları hakkında sürpriz bilgiler paylaştı.Call of Duty: WWII'nin ses yönetmeni...

Melbourne'de gerçekleşen PAX Avustralya'da bulunan Call of Duty ses tasarımcıları Sledgehammer Games'in Call of Duty: WWII'nin bazı seslerini nasıl yaptıkları hakkında sürpriz bilgiler paylaştı.

Call of Duty: WWII'nin ses yönetmeni David Swenson ve ses tasarımcısı Michael Caisley panelde konuşmak için San Francisco Bay Area'dan geldi ve paylaştığı en ilgi çekici hikayelerden biri de Normandiya Sahili'ne iniş sahnesi için sesleri nasıl elde ettikleri hakkındaydı.

Swenson ve Caisley, Normandiya Sahili'ndeki sesleri yakalamak için akıllarına gelen ilk fikrin ABD Sahil Güvenlik'le çalışmak olduğunu belirtti. Ses ekibi Sahil Koruma ile çıktı, teknelerine bindi ve daha gerçekçi su sesleri oluşturmak için suya atladı. Ancak yasal sorunlar nedeniyle Sledgehammer sesleri kullanamadı. Geliştirici bunun yerine daha farklı ve ucuz bir çözüm buldu.

Çözüm ev yapımı seslerdi ve Caisley planını gerçek evinde uyguladı. Su sıçraması ve askerlerin ceketlerine vuran suyun sesini yapmak için eski bir deri ceketi metal sandalyeye astığını ve üzerine bahçe hortumuyla püskürttüğünü anlattı. Sonuçta ortaya çıkan sesler neredeyse ayırt edilemez kalitede olmasına rağmen, kesinlikle Call of Duty: WWII gibi AAA seviyesinde bir oyun için sağlıklı bir yöntem değil.

Activision'ın üretime ayırdığı bütçeyi sorgulatan diğer yöntemler arasında; yerel bir hava gösterisinde kaydedilen avcı uçağı sesleri, bir kamp gezisi sırasında dere boyunca oyundaki karakterin çıkardığı ıslak ayak seslerini yakalama var. Ayrıca Call of Duty: Advanced Warfare'de teknolojik açıdan gelişmiş yürüyen tankların sesleri Caisley'in çöpünü boşaltmak için gelen bir çöp kamyonunun ses kaydı...

Muhtemelen Call of Duty ses ekibinde çalışanlar zorlu bir hayat yaşıyor gibi görünüyor. Ancak Sledgehammer çalışanlarının yaratıcı çözümler sunduğu kesin.

Kaynak: GameSpot