Call of Duty ve Dead Space geliştiricileri AAA stüdyo kurdu

Call of Duty ve Dead Space geliştiricileri AAA stüdyo kurdu
Eski Call of Duty yaratıcı yönetmeni Bret Robbins yeni AAA geliştirme şirketi Ascendant Studios'un açılışını duyurdu. Yeni stüdyo Dead Space ve Telltale's The Walking Dead'in geliştiricilerinin de dahil olduğu tecrübeli bir kadroyla...

Eski Call of Duty yaratıcı yönetmeni Bret Robbins yeni AAA geliştirme şirketi Ascendant Studios'un açılışını duyurdu. Yeni stüdyo Dead Space ve Telltale's The Walking Dead'in geliştiricilerinin de dahil olduğu tecrübeli bir kadroyla şimdiden yeni bir aksiyon nişancı oyunu üzerinde çalışıyor.

Robbins heyecan verici yeni projesini: "Bu yıllardır kurduğum bir hayaldi. Sonunda yepyeni bir stüdyoya başlama fırsatı bulduğum için çok heyecanlıyım. Odak noktamız yüksek kaliteli ve özgün oyunlar yapmak. Dış baskı olmadan işleri doğru ve gerçekten yeni ve heyecan verici şekilde yapma özgürlüğüne sahip olduğumuz nadir bir pozisyondayız." ifadeleriyle açıkladı.

Ayrıca Robbins Games Industry'e verdiği röportajda San Francisco'daki stüdyosunun "tamamen özgün bir oyun" olacağını ve Dead Space'ten öğrendiklerini gelecek projelere uygulayacağını belirtti. Ascendant önümüzdeki yıl boyunca ekibi 100 çalışana genişletmeyi planlıyor.

Ascendant Studios şu anda hedeflerini yerine getirmek için Konsept Sanatçısı, Kıdemli Oyun Mühendisi, Kıdemli Animatör ve Kıdemli Çevresel Sanatçı arıyor.

Robbins sözlerine şöyle devam etti: "Şimdiye kadar yapılan en iyi ve en büyük oyunu yapmak istiyorum. Bu sadece iş iletişimi, analizi ve değerlendirmede oldukça titiz olma meselesi. Gerçekten de bir vizyonu takıma aşılamamız son derece önemli. Yapılması en zor olan şeylerden biri, özellikle de yeni bir şey başlattığınızda, herkesi belirli bir fikir veya vizyonda tutabilmek."

20 yıllık önemli bir kariyere sahip olan Robbins hedeflerine ulaşacağından emin. Umarız ki bu zorlu yolda oyuncuların keyif alacağı bağımsız oyunlar çıkarmayı başarabilirler.