Ölümle sonuçlanan Call of Duty intikamında sahte ihbarın cezası belli oldu

Ölümle sonuçlanan Call of Duty intikamında sahte ihbarın cezası belli oldu
Bir Call of Duty oyuncusu 2017'de sahte ihbarla masum bir insanın polis tarafından vurularak öldürülmesine neden olması nedeniyle hapse mahkum edildi.Call of Duty'de 1,50 dolarlık bahsi kaybettikten sonra tartıştığı rakibini ihbar...

Bir Call of Duty oyuncusu 2017'de sahte ihbarla masum bir insanın polis tarafından vurularak öldürülmesine neden olması nedeniyle hapse mahkum edildi.

Call of Duty'de 1,50 dolarlık bahsi kaybettikten sonra tartıştığı rakibini ihbar eden Casey Viner Cuma günü iki yıl boyunca çevrimiçi oyunlardan men edilmekle birlikte 15 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yapılan ihbar iki yıl önce Kansas'lı bir adamın ölümüyle sonuçlanmıştı.

Viner, Nisan ayında komplo ve adaleti engellemekten suçlu bulunmuştu. ABD Adalet Bakanlığı Viner'ın (19) Ohio hapishanesinde 15 ay hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı. Ayrıca 2,500 dolar para cezasına çaptırıldı. Yargıç Eric. F. Melgren, Viner'ı iki yıl boyunca her türlü çevrimiçi oyundan da men etti. Viner'ın aramayı yapan arkadaşı Tyler Barriss Mart ayında ek olarak "sahte acil durum çağrıları" suçundan 20 yıl hapis cezası almıştı.

Viner ve Barriss 2017 yılında Call of Duty: WWII oynarken yaşanan tartışma nedeniyle Shane Gaskill'in evine polis göndermeye çalıştı. Viner, Barriss'ten polisi aramasını istedi. Ardından Barriss, Kansas polisini arayarak yanlışlıkla Gaskill'in olduğunu düşündüğü adresi verdi. Adrese giden memurlar Kansas'ta yaşayan ve olayla ilgisi olmayan Andrew Finch'i vurarak öldürdü.

İlk tartışma 1.50 dolarlık bir bahisten ortaya çıktı ve Gaskill kendisini tehdit eden Barris'i kışkırttı. Gaskill komplo kurmak, adaleti engellemek, elektronik sahtekarlık ve soruşturma sırasında yanlış beyan vermekle suçlandı. Ancak NBC, Gaskill ve avukatının suçlamaların bir kısmının ya da tamamının çekmesiyle sonuçlanabilecek bir savunma yaptığını bildirdi.