Yeni Call of Duty oyununun adı Modern Warfare olacak!

Yeni Call of Duty oyununun adı Modern Warfare olacak!
Call of Duty'nin bu yılki oyunu artık sır değil ve yeni oyununun adının 'Modern Warfare' olacağı ortaya çıktı. Daha önceki sızıntılara göre yeni oyunun Call of Duty: Modern Savaş 4 olacağı düşünülüyordu, ancak gelen yeni...

Call of Duty'nin bu yılki oyunu artık sır değil ve yeni oyununun adının 'Modern Warfare' olacağı ortaya çıktı. Daha önceki sızıntılara göre yeni oyunun Call of Duty: Modern Savaş 4 olacağı düşünülüyordu, ancak gelen yeni bilgilere göre küçük bir değişiklik var. Serinin yeni oyununun Call of Duty: Modern Warfare olarak adlandırılacağı ve seride yeni bir başlangıç olacağı ortaya çıktı.

Yeni oyun 2007'de piyasaya sürülen Call of Duty 4: Modern Warfare veya 2016 yılında yayınlanan Call of Duty: Modern Warfare Remastered ile karıştırılmamalı. Call of Duty: Modern Warfare ismine rağmen yeni bir oyun.

Bu yılki oyun Infinity Ward tarafından geliştiriliyor. Stüdyonun önceki oyunları Ghosts (2013) ve oyuncuları hayal kırıklığına uğratan Infinite Warfare'e (2016) devam oyunu gelmeyeceği kesin gibiydi.

Kotaku editörü Jason Schreier da Twitter hesabından haberi doğruladı:

"Bunun doğru olduğunu onaylayabilirim ve aynı zamanda gülünç. İlk oyun 'Call of Duty 4: Modern Warfare'di ve dördüncüsü 'Call of Duty: Modern Warfare'. Video oyunları mantıksız."

Daha önce Call of Duty serisindeki çalışmalarıyla tanınan Robert Bowling de (artık Activision'da çalışmasa da) Twitter'da Modern Warfare 3 tişörtüyle eski bir fotoğrafını paylaşarak '3' rakamının üzerini silmişti. Yine de yeni oyunun bu kadar sade bir isimle çıkması beklenmiyordu.

Activision genelde serinin yeni oyunlarını Nisan ya da Mayıs ayının başında açıklıyordu, ancak bu sefer hesaplar tutmadı. Call of Duty: Modern Warfare'in E3 2019 panelinin odak noktalarından biri olacağını biliyoruz ve hakkında daha çok şey öğreneceğiz.

Yeni Call of Duty birçok yönder gizemini korusa da, Activision'ın oynaması ücretsiz içerikleri deneme potansiyeli olduğu bildirildi. Yayıncı gelirlerini artırmak için Fortnite ve Apex Legends tarzı oyunların yön verdiği bir modeli denemek isteyebilir.

Daha Call of Duty: Modern Warfare'i yeni keşfetmişken, geçtiğimiz hafta çıkan söylentiler 2020'de seriye yeni bir halka ekleneceğini ve yeni oyunun Black Ops 5 olacağını öne sürüyor.