'Kek' Logosu Destiny 2'den Kaldırıldı

'Kek' Logosu Destiny 2'den Kaldırıldı
Bungie, Destiny 2'den "nefret sembolü"nü kaldırmak için harekete geçti. 'Kek' logosu, efsanevi Hunter zırhı üzerinde belirgin bir şekilde yer alıyordu. Tasarım artık oyunda görünmüyor.Kek, son zamanların bilindik...

Bungie, Destiny 2'den "nefret sembolü"nü kaldırmak için harekete geçti. 'Kek' logosu, efsanevi Hunter zırhı üzerinde belirgin bir şekilde yer alıyordu. Tasarım artık oyunda görünmüyor.

'kek' logosu

Kek, son zamanların bilindik internet sitesi 4chan tarafından popüler hale getirilmişti. Kurgusal bir ülke olan Kekistan, bayrak üzerine zamanla geliştirilen bir World of Warcraft memesiydi. Bu bayrak, tasarımında Nazi Almanyası ile bariz benzerlikler taşıyordu ve son dönemde ABD'de beyaz ırkçı mitinglerinde görülüyordu.

'kek' logosu

Bungie sorunu kabul etti ve özür diledi.

Bungie, yaptığı açıklamada logonun Destiny 2'de yer aldığını itiraf etti. Geliştirici özür diledi ve kaldırılacağını söyledi. Logonun kaldırılması muhtemelen dünkü Destiny 2 bakımının bir parçasıydı ve bakım süresi bu yüzden uzatıldı.

Bungie, Twitter'dan yaptığı açıklamada; "Destiny 2'deki bir zırhın bir nefret sembolüyle öğeleri paylaştığı dikkatimize çarptı. Kasıtlı değil, kaldırıyoruz." paylaşımında bulundu.

Geliştirici, ardından attığı tweet'te ise; "En derinden özürlerimizi sunuyoruz. Bu bizim değerlerimizi YANSITMIYOR ve düzeltmek için hızlıca çalışıyoruz. Nefreti her açıdan reddediyoruz." diyerek açıklamasına devam etti.

Düzeltme muhtemelen dünkü Destiny 2 bakımının bir parçasıydı ve bakım süresi bu yüzden uzadı.

İncelenen tasarım ve zırhın oyun içi simgesini düzeltmek için daha fazla çalışma yapılması gerekecek ve sorun önümüzdeki hafta hallolacak.