Borderlands 3'ün yapımcıları ve Steam arasındaki gerilim arttı

Borderlands 3'ün yapımcıları ve Steam arasındaki gerilim arttı
Borderlands 3'ün yapımcıları Steam fanlarının olumsuz tepkilerinin işleri daha da kötü yapabileceğini söyledi.Borderlands 3'ün ortaya çıkış tarihi zaten bir tartışma konusuydu. Geliştirici Gearbox ve yayıncı 2K, oyunun 2020...

Borderlands 3'ün yapımcıları Steam fanlarının olumsuz tepkilerinin işleri daha da kötü yapabileceğini söyledi.

Borderlands 3'ün ortaya çıkış tarihi zaten bir tartışma konusuydu. Geliştirici Gearbox ve yayıncı 2K, oyunun 2020 yılının Nisan ayına kadar Epic Games Store'a özel olacağını açıkladı. Bu da Steam'deki eski Borderlands oyunlarının fanlar tarafından taşlanması şeklinde bir tepkiye yol açtı. Karardan öfkeli Steam fanları, kullanıcı değerlendirmeleri bölümünü düşük puanlarla doldurdular ve yapılan anlaşmadan rahatsızlıklarını yorumlarda açıkça belirttiler.

Borderlands 3

Gearbox Steam'i üstü kapalı bir şekilde tehdit etti.

Gearbox Studio başkanı Randy Pitchford'un Steam hakkında söyledikleri işleri daha da olumsuz hale getirdi. Twitterda "İronik olarak, bu yapılan kötüye kullanımdır ve Steam bu durumu düzeltmekle uğraşmıyor , bu yüzden 2K'nın kararı beni mutlu ediyor ve Gearbox Publishing’in platformdaki mevcut duruşunu tekrar gözden geçirmek istememi sağlıyor." diyerek işleri daha da karıştırdı.

[embed]

Bu tehdit Steam'in dikkatini çekmiş olabilir. Çünkü Borderlands 2'ye ilk kez indirim yapıldı, muhtemelen platformdaki yorumlar buna neden oldu.

Steam yakın zamanda "Konu Dışı İnceleme Etkinliği" aracı çıkardı. Bu sayede fanların oyunu kötü yorumlamaları hala sistemde görünüyor, ancak toplam kullanıcı puanına dahil edilmiyor.Ayrıca kullanıcı gözden geçirme bölümünün içerdiği bir not uyarısı da eklenmiş. Notun içeriği olumsuz yorumların oyunun kalitesiyle alakasız olduğunu belirtiyor.

Borderlands ve Borderlans: Pre-Sequel için de aynı politika uygulanmıştı. Her biri olumsuz bir inceleme bombardımanına maruz kalmıştı - kullanıcılar kasıtlı olarak toplam kullanıcı puanını bozmak için düşük inceleme puanları bırakıyordu - yorumların birçoğu, Epic Games ile süren sorunla ilişkiliydi.

Steam bu yaptığıyla bu tarz durumlarda harekete geçebileceğini kanıtlamıştı. Ancak Epic Games Store hala yol kat ediyor, bu yüzden Borderlands 3 hakkındaki tartışmaların sonu henüz belirsizliğini koruyor.