Borderlands 3 soruşturması geçiren YouTuber hesabını kapattı

Borderlands 3 soruşturması geçiren YouTuber hesabını kapattı
Paylaştığı Borderlands 3 sızıntılarıyla bilinen YouTuber Matt "SupMatto" Somers, 2K ve Take-Two Interactive'in Borderlands 3 sızıntıları nedeniyle evine özel araştırmacılar gönderdiğini açıkladıktan sonra hesabını kapattı.Somers...

Paylaştığı Borderlands 3 sızıntılarıyla bilinen YouTuber Matt "SupMatto" Somers, 2K ve Take-Two Interactive'in Borderlands 3 sızıntıları nedeniyle evine özel araştırmacılar gönderdiğini açıkladıktan sonra hesabını kapattı.

Somers isimsiz kaynaklar ve özel bir Twitch hesabından alınan bilgiler aracılığıyla birçok sızıntı paylaştı ve Take-Two tarafından soruşturmaya maruz kaldı. Somers ilk başta kendini savundu ve sadece başkaları tarafından keşfedilen bilgileri paylaştığını savundu. Ancak daha sonra durumu düzeltmek için zaman harcadığını ve yargılanmaktan kaçınmak için heyecanının kararını etkilediğini söyleyerek bilgileri paylaştığı için pişmanlık duyduğunu belirtti.

Take-Two'nun soruşturma kararı tepkiyle karşılandı ve yayıncının "ticari sır" olarak sınıflandırdığı bilgilerin sızdırılmasına karşı uyguladığı korkutucu taktiklere karşı boykot çağrısı yapıldı. Öte yandan Somers sızdırılan bilgilerin bir kısmını satmaya çalışmakla suçlandı ve Discord kanalı kapatıldı.

Şimdi de Somers'ın YouTube kanalı muhtemelen Take-Two'nun yayınladığı telif hakkı ihtarları nedeniyle kapandı. Ancak yayıncının kanala karşı nasıl yaptırımlar uyguladığı net değil. Eurogamer telif hakkı ihtarlarına ilişkin bir yorum için 2K'ya ulaşmış ve şirket şu açıklamayı yapmıştı:

"Take-Two ve 2K ticari sırların güvenliğini ve gizliliğini çok ciddiye alır. Yaptığımız hamle 10 aylık bir soruşturmanın ve içerik üreticisinin politikalarımızı çiğnemesinin, ürünümüzle ilgili gizli bilgileri sızdırmasının ve telif hakkımızı ihlal ederek kâr elde etmesinin bir sonucu.

Durumla ilgili paylaştığı bilgiler eksik ve bazıları doğru değil. Yaptıkları hareketlerin çoğu yasa dışı olmakla kalmadı aynı zamanda diğer içerik üreticilerinin ve takipçilerimizin oyundan beklentilerini olumsuz yönde etkiliyordu.

Yalnızca işimizi ve iş ortaklarımızı değil daha da önemlisi takipçilerimizin ve müşterilerimizin deneyimlerini olumsuz yönde etkiliyordu ve fikri mülkiyet haklarımızın ihlal edilmesine karşı gerekli önlemleri alacağız."

Somers daha önce sosyal medya hesaplarını silerek Eylül ayına kadar ara vermek istediğini belirtti. Henüz bu gelişme hakkında yorum yapmadı. Borderlands 3 sızıntılarının başına böyle dertler açabileceğini bilmesi gerekirdi çünkü Take-Two telif konusunu çok ciddiye alıyor ve geçmişte de davalarla gündeme geldi.