Blizzard'ın kurucularından Frank Pearce şirketten ayrılıyor

Blizzard'ın kurucularından Frank Pearce şirketten ayrılıyor
Blizzard Entertainment'ta yaprak dökümü devam ediyor. Şirketin Silicon & Synapse olarak bilindiği dönemlerdeki kurucularından Frank Pearce aradan geçen 28 yılın ardından geliştiriciden ayrılmaya karar verdiğini açıkladı.Pearce...

Blizzard Entertainment'ta yaprak dökümü devam ediyor. Şirketin Silicon & Synapse olarak bilindiği dönemlerdeki kurucularından Frank Pearce aradan geçen 28 yılın ardından geliştiriciden ayrılmaya karar verdiğini açıkladı.

Pearce haberi Blizzard'ın internet sitesinde yayınlanan bir bildiriyle paylaştı. Kararının başka bir şirkete gideceği anlamına gelmediğini, açık havada daha fazla zaman geçirmekten ve enstrüman çalmayı öğrenmek gibi diğer tutkuların peşinden koşmak istediğini belirtti. Blizzard Başkanı J. Allen Brack şirketin öne çıkan yüzü olmamasına rağmen Pearce'in rolünden bahsederek ayrılma kararını açıkladı.

Brack Blizzard'ın değerli ismine: "Bir çoğumuz gibi Frank de içe dönük biri. Bu nedenle birçoğunuz onu kamu önünde ya da Blizzard ve özellikle de kültürü üzerindeki derin etkisini görmediniz. Fakat Frank en başından beri buradaydı. Temeli inşa edip genişletti ve Blizzard'ın yaptığı her şeyin arkasındaki değerleri savundu. Blizzard Frank Pearce sayesinde daha iyi." satırlarıyla veda etti.

Geçtiğimiz yıl Blizzard'ın bir diğer kurucusu Mike Morhaime şirketten ayrıldığını açıklamış, başkanlık görevini Brack üstlenmişti.

Son olarak Frank Pearce'ın açıklamasından bir bölüm:

Blizzard - Frank Pearce

"Blizzard topluluğunun bir parçası olarak yolculuğum 28 yıl önce başladı. Allen bana video oyunları yapma macera ve hayallerinde kendisine ve Mike'a katılma fırsatı verdi. Video oyunları paylaştığımız bir tutkuydu ve bir gün oyun yapma olanağına sahip olabileceğime dair yalnızca küçücük bir umudum vardı. Karar benim için kolaydı. Bu yolda başlamama yardımcı olması için internet aramalarından yararlanmadım. Allen'ın teklif mektubu sahip olabileceğimi düşündüğüm en iyi ve tek şanstı. Geriye dönüp baktığımda, Blizzard'ın bir parçası olduğum için ne kadar şanslı olduğumu görüyorum."

Açıklamalardan şirketin kuruluşundaki emeğin ve başarısındaki ilhamın nerden geldiği çok net görünüyor: Tutku! Blizzard her zaman oyun dünyasının öncülerinden oldu. Frank Pearce'a bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz.