Blizzard'ın Activision ile ilişkilerinin bozulduğu ortaya çıktı

Blizzard'ın Activision ile ilişkilerinin bozulduğu ortaya çıktı
Ortaya çıkan yeni bir rapor; Blizzard'ın sahibi Activision ile olan ilişkisi hakkında artan endişeleri ortaya çıkardı. Activision'un ve genel olarak ondan ayrı çalışan Blizzard'ın, son zamanlarda kurumsal olarak iç içe geçmeleri...

Ortaya çıkan yeni bir rapor; Blizzard'ın sahibi Activision ile olan ilişkisi hakkında artan endişeleri ortaya çıkardı. Activision'un ve genel olarak ondan ayrı çalışan Blizzard'ın, son zamanlarda kurumsal olarak iç içe geçmeleri bazı sorunları beraberinde getiriyor.

Bu sorunların; Blizzard'da daha önce Activision'ın finans ve yatırımcı ilişkileri departmanlarında çalışan yeni finans kurulu başkanının görevlendirilmesiyle başlayan maliyet düşürme çalışmaları nedeniyle ortaya çıktığı belirtiliyor. Ayrıca, geliştiricilere, aylık aktif kullanıcıları yüksek olan daha fazla oyunun düzenli bir şekilde yayınlanması için bir çağrı da yapıldı.

Blizzard içinden bir kaynak: "Bu yıl maliyetleri düşürme ve fazla harcama yapmama önceliklerini duyduğumuz ilk yıl. 'Gerekli olmadığı sürece para harcamayın' denildi." dedi.

World of Warcraft genişlemeleri, Overwatch ve Hearthstone gibi mevcut oyunlarına çeşitli güncellemeler sunmak dışında, Blizzard nispeten sakin bir yıl geçirdi. Ayrıca duyurular arasında Warcraft 3 Remaster, World of Warcraft Classic ve mobil oyun Diablo Immortal yer alıyor. Ayrıca Kotaku'ya göre, Diablo 4 (Diablo 3 için ikinci genişlemenin iptal edilmesinin ardından) ve Pokemark Go tarzı bir Warcraft oyunu üzerinde de çalışıyor.

Diablo Immortal

Blizzard geliştirici odaklı olarak devam ediyor

Diablo Immortal'ın BlizzCon 2018'de duyurulması farklı tepkilere yol açtı, ancak Blizzard geliştiricilerinin mobil platforma güçlü bir şekilde inandıkları ve bu cephede daha fazlasını sunacakları anlaşılıyor.

Yapılan açıklamada: "Blizzard geliştirici odaklı bir şirketti ve öyle olmaya devam ediyor. Yaptığımız tüm oyunlar, oyun geliştiricilerin tutkulu  fikirlerini temsil ediyor. Bu, Orcs & Humans, Overwatch veya yaptığımız herhangi bir oyun için olduğu gibi Diablo Immortal için de geçerli. Yapmamız gereken en iyi oyunların, geliştiricilerimizin inandığı şeyler olduğuna inanıyoruz." denildi.

Blizzard, 2007'de Bobby Kotick tarafından yönetilen Activision ve Vivendi ile birleşmeden önce, yıllardır ayrı bir şirket olarak çalışıyordu. Şirket: "Hazır olduğunda, hazır olacak" mottosuyla, yıllık yayın programlarına katılmayan beğenilen ve son derece başarılı oyunlar çıkarıyordu. Diğer taraftan Activision her yıl yeni bir Call of Duty oyunu yayınlıyor.

Ancak son zamanlarda Activision ile birlikte daha yakın çalıştılar. Destiny 2 ve Call of Duty: Black Ops 4 gibi Activision oyunları artık Battle.net'te de mevcut.