Bleak Faith: Forsaken, Elden Ring animasyon ögelerini çalmakla suçlandı

Bleak Faith: Forsaken, Elden Ring animasyon ögelerini çalmakla suçlandı
Pek çok oyun, FromSoftware'in 2011'de Dark Souls oynanış formülünden fikir ve konseptler taşıyor. Bu durum o kadar yaygın ki, 'Soulslike' oyunlarından oluşan geniş bir vitrin vardır. 10 Mart'ta piyasaya çıkanBleak Faith: Forsaken,...

Pek çok oyun, FromSoftware'in 2011'de Dark Souls oynanış formülünden fikir ve konseptler taşıyor. Bu durum o kadar yaygın ki, 'Soulslike' oyunlarından oluşan geniş bir vitrin vardır. 10 Mart'ta piyasaya çıkan

Bleak Faith: Forsaken

, animasyonları Elden Ring'ten çalmakla zan altında kaldı. Bu noktada oyun türden esinlenme konusunu bir adım öteye taşımış gibi duruyor.

bleak-faith-forsaken-elden-ring-animasyon-ogelerini-calmakla-suclandi

Bleak Faith: Forsaken oyununun çalıntı ögeleriyle ilgili kanıtlar var

Dark Souls modlama araçları geliştiricisi Meowmaritus, Twitter'da durumu açığa çıkardı. Bu noktada oldukça lanetleyici birtakım kanıtlar gösterdi. Yanıt olarak, Bleak Faith geliştiricisi Archangel Studios tarafından yanıt geldi. Tüm bu ögelerin Epic Games Store'dan alınan bir paketin parçası olduğunu belirtti. Geliştirici, 'überfaith42' kullanıcı altında açıklamalarına devam etti. Bu noktada, "Epic Marketplace'i iyi ve temamıza uyan animasyonlar için kullanma konusunda her zaman şeffaf davrandık. Sadece daha fazla çeşitliliğe ihtiyacımız vardı. Ben meslek olarak animatörüm. Bu oyunu öğrenmek zorunda kaldım." dedi.

bleak-faith-forsaken-elden-ring-animasyon-ogelerini-calmakla-suclandi

Geliştiricinin animasyonların geldiğini iddia ettiği varlık paketine erişim sağlandı. Şu anda yalnızca 'bulunamadı' sayfasına bağlantı gidiyor. Archangel, şimdi stüdyonun oyun için alternatif animasyonlar üzerinde çalıştığını iddia etti. überfaith42, Discord gönderisinin ardından şu açıklamaları yaptı:

bleak-faith-forsaken-elden-ring-animasyon-ogelerini-calmakla-suclandi

"Bu kararın şu anda tamamen sanatsal bir mercekten çıktığını vurgulamak istiyorum. Bir sanatçı olarak gurur duyuyorum. Bu uzun yıllar boyunca yaptığım tüm manuel işlerde ve benzersiz şeylerde. Oyunun öne çıkmasını ve olabildiğince çok şekilde kendi parlamasını getirmesini istedim. Animasyonların hiçbirinin kesinlikle farkında değildim. Gerçekten her şeye benziyor. Sadece meşru bir varlıkla iş yaptığımızı ve çalışmalarının bizim mücadele vizyonumuza uyduğunu düşündüm. Bu satıcının gayri meşru olduğu ortaya çıkarsa, hepimiz alçakça davranışların kurbanı olacağız."

Sizler Bleak Faith: Forsaken hakkındaki iddialar hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin!