Birbirinden heyecanlı en iyi 10 PlayStation 1 aksiyon macera oyunu

Birbirinden heyecanlı en iyi 10 PlayStation 1 aksiyon macera oyunu
PlayStation 1 konsol tarihinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Çıktığı dönem sunduğu özellikler nedeniyle pek çok oyunu barındırmıştır. Biz de en iyi 10 PS1 aksiyon macera oyununu bir araya getiriyoruz.

Orijinal PlayStation, oyuncuların 3 boyutlu alanda hareket etmesini sağlayarak konsol oyun pazarı için devrim niteliğindeydi. Bu ek özgürlük, oyunculara yeni bir oynanış sağladı. Böylece, tam anlamıyla gerçekleştirilmiş aksiyon-macera oyunlarını deneyimleme şansı tanıdı. Bu nedenle PlayStation 1, ev konsollarında şimdiye kadar yayınlanan en iyi aksiyon macera oyunu başlıklarına ev sahipliği yaptı.

birbirinden-heyecanli-en-iyi-10-playstation-1-aksiyon-macera-oyunu

En iyi 10 PS1 aksiyon macera oyunları

Yaşam döngüsü boyunca PlayStation, destansı aksiyon macera oyunlarıyla eş anlamlı hale geldi. Oyuncular, daha önce görülmemiş şekilde hem daha büyük hem daha derin dövüşe sahip oyunları almak için koşturdu. Bu oyunlardan çoğu kendi açılarından klasik konuma sahip oldu. Bugün de hala ayakta duruyor.

birbirinden-heyecanli-en-iyi-10-playstation-1-aksiyon-macera-oyunu

Tomb Raider

Orijinal Tomb Raider, PlayStation'a özeldi. Dünyayı ikonik Lara Croft ile tanıştırdı. Lara, tarih ve macera tutkunu arkeolog vasfıyla oyunların ana kahramanı olarak hareket ediyor. Oyun, onlarca yıllık devam yapımlarını ve yeniden başlatmaları kapsayan kritik ve ticari başarıydı. Herhangi bir Tomb Raider oyunu bu listenin içerisinde bir yer bulurdu. Yine de orijinali, serideki en iyi hikayelerden birisini içeriyor. Oyunun mekaniğinin tanıtımı, yıllarca üçüncü şahıs aksiyon macera oyunlarının temelini oluşturuyor.

birbirinden-heyecanli-en-iyi-10-playstation-1-aksiyon-macera-oyunu

Tenchu Stealth Assassins

Tenchu Stealth Assassins, sizi dünyanın en ölümcül ninjalarının yerine koyan gizlilik tabanlı aksiyon oyunudur. Oyun on üç farklı açık seviyeye sahiptir. Buna ek olarak, hedefinizi sessizce öldürmeniz için birçok yol sunar. Gizlilik türü, Tenchu zamanında yeni değildi. Oyun kesinlikle listemizdeki yerini sağlamlaştıracak kadar etki yarattı. Yapım, batılı bir izleyici kitlesine ninjalara karşı yeni bir bakış açısı getirdi. PlayStation sisteminde piyasaya sürülen en zorlu oyunlardan birisi olmaya devam ediyor.

birbirinden-heyecanli-en-iyi-10-playstation-1-aksiyon-macera-oyunu

MediEvil

MediEvil, iyi adını geri almaya çalışan masum bir kahramanın iskelet kalıntılarının oynadığı 1998 yapımı bir hack-and-slash oyunudur. Tim Burton benzeri görselleriyle dikkat çeken oyun, PS1 döneminin bir kült klasiği haline geldi. PlayStation 4 için yeniden tasarlandı. Remake sürümü şu anda kolayca erişilebilir durumda yer alıyor. Orijinal sürümü de bugün oynamak, ilk piyasaya sürüldüğü zamanki kadar zevk veriyor.

birbirinden-heyecanli-en-iyi-10-playstation-1-aksiyon-macera-oyunu

Spider-Man 2: Enter Electro

Insomniac, Spider-Man serisini almadan önce Vicarius Visions, parlak iki aksiyon macera oyununa ev sahipliği yaptı. Serinin ikinci oyunu Spider-Man 2: Enter Electro'da Spidey çizgi roman favorileri Shocker, Lizard, Sandman ve Electro karşı karşıya geliyor. Oyun, eğlenceli çizgi roman hissini korurken orijinali başarılı kılan aksiyon platformunu barındırıyordu. PlayStation 1'deki Spider-Man 2, New York'ta kötü adamlarla savaşmanın ne kadar eğlenceli olabileceğini bizlere hatırlattı.

Legacy of Kain: Soul Reaver

Soul Reaver, o zamandan beri unutulan Legacy of Kain serisinin ikinci oyunu oluyor. Legacy of Kain serisi, Blood Omen oyunlarındaki Vampire Kain ve Soul Reaver serisindeki Wraith Raziel'in ardından binlerce yıl boyunca geçiyor. Soul Reaver, PlayStation 1 için sahip olunması gereken bir aksiyon macera oyunu haline geldi. Oyuncuların vampirlerle dolu Nosgoth dünyasını daha büyük ölçekte ve bulmaca çözmeye daha fazla vurgu yaparak farklı perspektiften deneyimlemelerini sağladı. Sorunsuz bir şekilde çalışan mekanikler oyun yayınlandığında onu üst sıraya çıkardı. Seri, PlayStation 2'de sona erdi. Yine de seriye günümüzde ulaşabilmek hala mümkün durumdadır.

Silent Hill

PlayStation 1'in gücü, geliştiricilerin türleri harmanlayarak hayatta kalma korkusuna dalan atmosferik aksiyon macera oyunları yaratmasına olanak tanıdı. Silent Hill, genişleyen bir anlatı, zorlu bulmacalar ve iyi seslendirilmiş diyaloglarla bir aksiyon macera oyununun tüm unsurlarını koruyor. Devam oyunu Silent Hill 2, serinin en önemli yapımı olarak hatırlanıyor. İlk oyun muhteşem bir hikaye ve hayatta kalma korku oyunlarını daha önce hiç görmediğimiz bir seviyeye taşıdı.

Resident Evil

Resident Evil, 1996 yılında PlayStation 1 için piyasaya çıktı. O zamandan beri filmler, çizgi romanlar, oyunlar ve diziler içeren başarılı bir seri başlattı. Orijinal Resident Evil, bulmacalar ve ara sahnelerle bölünmüş envanter yönetimi, savaş gibi bugün hala görünen çok sayıda video oyunu klasiğini popüler hale getirdi. Orijinal versiyonu, tank kontrolleri ve ürkütücü FMV (Full-Motion Video) segmentleriyle bugün oynamak zor gibi duruyor. Gamecube için piyasaya çıkan yapım, kontrol şemasını güncelledi. Daha iyi görseller sundu. İlk oyunun, PlayStation 1 hayranlarının mutlaka oynaması gereken bir hale getiren belirli bir çekiciliği vardır.

Dino Crisis

Dino Crisis, Capcom'da orijinal Resident Evil oyunu üzerinde çalışan aynı ekip tarafından piyasaya çıktı. RE'nin DNA'ları bu aksiyon macera oyununun her yerinde görünüyor. Oyun, dinozor istilasına uğramış tenha bir adanın gizemlerini ortaya çıkarmaya çalışan favori kadın kahramanlardan birisi olan Regina'yı içeriyor. Capcom, bu oyunda daha sürükleyici bir his katan gerçek zamanlı 3B motor kullandı. Seri başarılıydı ve birkaç devam oyunu geldi. Sonra yaklaşık yirmi yıldır atıl durumda kaldı.

Spider-Man

PlayStation 1 için ilk Spider-Man oyunu, hızlı aksiyonu, orijinal hikayesi ve sürükleyici ses oyunculuğu söz konusu olduğunda güç merkezidir. Oyun, hayranların en sevdiği birçok Spidey karakterinden görünümler içeriyor. Hatta efsanevi Stan Lee'nin seslendirme çalışmasına bile yer veriyor. Süper kahramanlar video oyunu uyarlamalarına her zaman katkıda bulunuyor. Bu noktada PS1 için Spider-Man, süper kahraman oyunlarından beklenen çıtayı yukarı çekti. Spider-Man, konsollar için şimdiye kadar yapılmış en iyi süper kahraman oyunlarından birisi olmaya devam ediyor.

Metal Gear Solid

Metal Gear Solid serisinin ilk oyunu olan ve öncesinde bir ismi olmayan iki oyun MGS, bugün PS1 için şimdiye kadar ortaya çıkan en iddialı projelerden birisi olmaya devam ediyor. PS1'in gücü, yönetmen Hideo Kojima'nın oyununa daha önce imkansız olan birtakım yeni unsur eklemesine olanak tanıdı. Metal Gear Solid, inanılmaz derecede iyi seslendirilmiş uzun ara sahneler, yoğun gizli aksiyon ve unutulmaz bir karakter kadrosu vadediyor. MGS bugün bile en unutulmaz PlayStation 1 oyunlarından birisi olarak öne çıkıyor. Oyun birden fazla devam oyunu aldı. Yine de seri, Kojima'nın Konami'den ayrılmasının ardından durgun görünüyor.

Sizler PlayStation 1 için en iyi 10 aksiyon macera oyunu listemizi nasıl buldunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.