BioShock 4'ün Geliştirme Aşamasında Olduğu Belirtildi

BioShock 4'ün Geliştirme Aşamasında Olduğu Belirtildi
Önde gelen bir sızıntı, BioShock 4'ün dahili olarak sorunlar yaşıyor olabileceğini ve bunun bir süredir geliştirme cehenneminde kalmasına neden olabileceğini bildiriyor.

BioShock serisinin merakla beklenen devam oyunu BioShock 4'ün geliştirme cehenneminde olduğu bildiriliyor. Geliştirici Cloud Chamber ve yayıncı 2K Games, oyunun hikayesi ve çıkış tarihi hakkında ağzını sıkı tuttu ve oyunculara BioShock 4'ten ne bekleyeceklerine dair sadece söylentiler bıraktı. Çeşitli kaynaklara göre BioShock 4'ün Antarktika'da bulunan bir şehir olan Borealis adlı bir açık dünya oyun seti olduğu söyleniyor. Dördüncü kurulumun ilk üç BioShock oyunuyla aynı zaman çizelgesinde olup olmayacağına ve ana karaktere hala plazmitlerin veya canlıların gücünün verilip verilmeyeceğine dair bir onay yoktur.

bioshock-4un-gelistirme-asamasinda-oldugu-belirtildi

BioShock 4, 2025 yılında piyasaya sürülmüyor

BioShock 4'ün olası oyun detaylarının yanı sıra, eski Far Cry 5 yazarı Liz Albl liderliğindeki anlatı ekibinin senaryo için birden fazla yeniden yazım yaptığına dair birçok söylenti dolaşıyordu. Tanınmış sızıntıcı Oops Leaks'in bir Twitter dizisine göre, BioShock 4'ün, oyunun geçen yıl dördüncü kez yeniden başlatılması, yönetimle ilgili sorunlar ve finansal başarıda iddia edilen belirsizlik gibi nedenlerle stüdyo çeşitli mücadelelerle karşı karşıya olduğu için ertelendiği bildirildi. Sızdıran, bu noktada BioShock 4'ün bu sorunlar çözülmediği takdirde geliştirme cehenneminde kalacağını söyledi. Ayrıca, 2K Games ve Cloud Chamber oyunu bu yaz duyurmazsa, başlangıçta planlandığı gibi 2025'te piyasaya sürülmesinin sıfır şansı olacağını tahmin ettiler.

[embed]

Pek çok BioShock hayranı, dördüncü taksitin durumuyla ilgili hayal kırıklıklarını dile getirdi ve birçoğu, BioShock yaratıcısı Ken Levine Irrational Games'in kapatılmasının ardından geliştirme ekibinden ayrıldıktan sonra serinin yokuş aşağı gittiğini söyledi. Bazıları ayrıca BioShock 4'ün başka bir stüdyoya verilmesi gerektiğini söyledi ve ayrıca 2K Games'i Levine'i gemiye geri getirmeye çağırdı. Ancak yine de BioShock 4'ün gelecekte tamamlanacağından umutlu görünen oyuncular vardı.

bioshock-4un-gelistirme-asamasinda-oldugu-belirtildi

Yine de popüler talebin aksine, Levine'in BioShock 4 üzerinde çalışması imkansız olabilir çünkü o artık BioShock'tan bazı unsurlar ödünç almış gibi görünen, yaklaşan FPS oyunu Judas'ın arkasındaki stüdyo olan Ghost Story Games'in başkanı oldu. İlk olarak geçen yılki Oyun Ödülleri sırasında ortaya çıkan oyunun, BioShock 4'ün söylentilere göre çıkış tarihiyle aynı yıl olan 2025'te çıkması bekleniyor. Levine'in çalışmalarını takip eden birçok oyuncu, fragmanı ilk gördüklerinde Judas için oldukça heyecanlı görünüyor ve umarız, BioShock 4 ortaya çıktığında aynı tepkiyi alır.

İlgili Haberler