Bigben Interactive GreedFall stüdyosu Spiders'ı satın aldı

Bigben Interactive GreedFall stüdyosu Spiders'ı satın aldı
The Sinking City, V-Rally ve WRC gibi oyunlarıyla tanınan yayıncı Bigben Interactive, bağımsız Fransız stüdyosu Spiders'i satın aldı. Oyun geliştiricisi Spiders Bound by Flame (2014), The Technomancer (2016) ve bu yıl yayınlanacak...

The Sinking City, V-Rally ve WRC gibi oyunlarıyla tanınan yayıncı Bigben Interactive, bağımsız Fransız stüdyosu Spiders'i satın aldı. Oyun geliştiricisi Spiders Bound by Flame (2014), The Technomancer (2016) ve bu yıl yayınlanacak RPG oyunu Greedfall gibi çalışmalarıyla tanınıyor.

Spiders oyunlarının dağıtımını artırmak ve yetenekli geliştiricileriyle birlikte yayıncının ticari ve pazarlama gücünden yararlanmak için Bigben'e katılacak.

İşte Bigben Interactive'in yaptığı resmi açıklama:

"Yeni dış büyüme hamlesi Bigben'i AA video oyunlarında referans liderlerden biri haline getirmeyi amaçlayan Bigben 2022 planına mükemmel bir şekilde örtüşüyor. Bigben Fransa'da geliştirdiği oyunlarla yeni tanınan bu stüdyoyla araştırma ve geliştirme bölümünü genişleterek oyun sektöründeki tırmanışını daha da güçlendirecek ve bünyesine sürekli değişen oyun pazarında uzun süredir beklenen içerikleri sunarak değer yaratacak ek yetenekler dahil ediyor."

Spiders 2008'den beri oyun endüstrisinde ve ilk oyunları Sherlock Holmes (2018) ve Jack the Ripper'ı (2009) Xbox 360 için piyasaya sürdü. O zamandan beri geliştirici, çoğu Focus Home Interactive tarafından yayınlanan 8 oyun çıkardı. Focus Home yine 10 Eylül 2019 tarihinde çıkacak olan GreedFall'ı yayınlayacak.

Bigben Interactive 1981 yılında kuruldu ve 1999'dan bu yana 100'ün üzerinde oyun yayınladı. Yayıncı 2018'de Cyanide ve Eko Software gibi başka stüdyolar da satın aldı. Şimdiyse 6 Fransız geliştiriciyle yaklaşık 300 çalışandan oluşacak. Spiders'ın Bigben'den alacağı destekle ne tür oyunlar çıkaracağını ve gelişim eğilimini zamanla göreceğiz. Bununla birlikte en azından birkaç yıl boyunca ortaklığın sonuçlarını göremeyeceğiz.

Satın alma işlemi Eylül ayında tamamlanacak. Yine aynı ay Spiders'ın yeni oyunu GreedFall PlayStation 4, Xbox One ve PC platformlarında yayınlanacak. Oyuncular uzak diyarlardaki büyülü bir adaya ayak basarken; zenginlikler, kayıp sırlar ve fantastik yaratıklarla dolu toprakları keşfedecekler.

(Kaynak: Games Industry)