Beklenen Deprem Öncesinde Tarihi ile 3 İl Verildi! İstanbul'dan Önce Buralar Kırılacak

Beklenen Deprem Öncesinde Tarihi ile 3 İl Verildi! İstanbul'dan Önce Buralar Kırılacak
Merakla beklenen büyük İstanbul depremi öncesinde uzman isim o illeri uyardı. Kısa zamanda buralar kırılacak

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremi sonrasında ülke adeta deprem kuşağına girmişken, farklı illerde farklı zamanlarda çok sayıda deprem meydana geldi. Gözler deprem uzmanlarından gelecek açıklamalara çevrilmiş durumda iken en son Konya'da meydana gelen deprem sonrasında uzman isim Okan Tüysüz, uyarılarda bulundu. Kahramanmaraş depremi sonrasında herkesin gözü yıllardır beklenen büyük İstanbul depremine çevrilmişken, uzmanların ardı arkası kesilmeyen açıklamaları da herkesi korkutmaya yetti. Jeoloji Mühendisi Okan Tüysüz, depremlerle alakalı herkesi ürküten açıklamalarda bulundu. İstanbul depreminden önce şehir vererek bu şehirlerde büyük deprem olacak dedi. Peki hangi şehirlerde büyük deprem bekleniyor. İstanbul depremi ne zaman olacak?

Okan Tüysüz geçtiğimiz gün, yaptığı açıklaması ile herkesi korkuttu. Adana, Erzincan, Bingöl ve Tunceli'de büyük deprem beklentisi olduğunu söyleyen uzman isim, en son meydana gelen Konya depremi hakkında da yorumda bulundu. Kahramanmaraş depremi sonrasında ülkenin dört bir yanından deprem haberleri gelmeye başladı. Konya, İzmir ve Erzurum’da en büyüğü 5 şiddetinde meydana gelen depremler, vatandaşı adeta evlerinden etmeye başladı. Yaşanan bu tedirginlik sonrasında İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Okan Tüysüz, açıklaması ile bahsi geçen şehirlerdeki depremlerin vaktinin çok uzun olmadığını söyledi.

Ülkemiz deprem kuşağında kırmızı ile altı çizili bölgede yer almakta. Meydana gelen depremler, herkesi ürkütmeye devam ediyor. Konya'da fay bulunmuyor iddiaları geçtiğimiz gün meydana gelen deprem sonrasında ayyuka çıkarken, Tüysüz Konya'nın fay hattı üzerinden bulunduğunu söyleyerek “Ancak bu faylar yavaş hareket ettiği için uzun aralıklarla deprem üretirler.” dedi.

KIRILIRSA FELAKET OLUR

Uzman isim Adana'nın tehlikeli olduğunu söyleyerek Adana'nın konumuna baktığımız zaman çevresi faylarla çevrili. Bugün olmazsa başka bir fay, 50-100 yıl içinde Adana kötü zeminiyle gelecekte etkilenecek bir bölgedir. Bingöl Yedisu uzun zamandır 1700'den bugüne deprem olmamış Kuzey Anadolu'nun kırılmamış parçası. 7,2-7,3 deprem üretebilir. Kırılırsa Erzincan, Bingöl ve Tunceli'de ciddi etki yaratacaktır." şeklinde uyarıda bulundu.

Bahsi geçen şehirlerin aktif faylarının sürekli hareket halinde olduğu vurgulanırken, beklenen Büyük İstanbul depremi öncesinde meydana gelebileceğinin de altını çizdi.