Battlefield 1'de daha önce olmadığı kadar çok hileci banlandı!

Battlefield 1'de daha önce olmadığı kadar çok hileci banlandı!
Battlefield 1 geliştiricisi DICE, popüler FPS oyununda hile yapan oyuncuların artması üzerine harekete geçtiğine değinen birblog yazısıyayınladı. Geliştirici, Battlefield 1'i oyuncular için güvenilir ve adil bir ortam yapmak...

Battlefield 1 geliştiricisi DICE, popüler FPS oyununda hile yapan oyuncuların artması üzerine harekete geçtiğine değinen bir

blog yazısı

yayınladı. Geliştirici, Battlefield 1'i oyuncular için güvenilir ve adil bir ortam yapmak için yorulmadan çalıştığını belirtti. Stüdyo, oyunun anti-hile önlemleri hakkında ayrıntı paylaşmaktan kaçındı. Böylece hilecilere sistemi atlatmak için ihtiyaç duydukları bilgileri vermiyor.

DICE, geçtiğimiz altı ay içinde hem dahili hem de Battlefield 1'in kullandığı FairFight araçlarını çalıştıran ekip hilecileri avlamak için düzenli olarak çalıştı. Yarım yıl boyunca "daha önce olmadığı kadar çok hileci" banlandı. Özellikle 8.500'den fazla hesaba karşı yaptırımlar yapıldığı ve o zamandan beri hile olaylarının azaldığı paylaşıldı. DICE, "Önemli yol kat etmişken daha fazlasını yapabiliriz" diyerek çalışmalarını sürdüreceğinin sinyalini verdi.

Ayrıca güncellemelerle FairFight'ın oyunculara disiplin eylemleri hakkında bilgi vereceği belirtildi. Stüdyo bu mesajları odağının kayması nedeniyle birkaç ay önce devre dışı bıraktı. Bu iletiler geri geliyor, ancak oyunculara son 24 saat içinde tüm yasakları bildiren bir mesaj haline getirilecekler.

DICE Battlefield 1'in anti-hile sistemine güveniyor

DICE blog yazılarında ayrıca bazı Battlefield 1 oyuncularının son zamanlarda sosyal medyada FairFight tarafından sebepsiz yere banlandığını iddia ettiklerine de değindi. Geliştirici araçların yanlış anlamadığını, daha ziyade hile yazılımı geliştiricileri tarafından kötü şeyler yapıldığını düşünüyor. DICE, "Tespit yöntemlerinin doğru sonuçlar verdiğinden eminiz" dedi. "Hile geliştiricileri oyuncuların hile önleyici araçlarla ilgili fikirlerini manipüle etmeye ve oyun geliştiricilerinin algısını bozmaya çalışıyor olabilir." diyerek yöntemlerini savundu.

Son olarak, DICE anti-hile yapımcısı Sean Merson, stüdyoda sürekli hileyi önlemenin ve kuralları bozanları yasaklamanın yeni yollarının sunulduğunu söyledi. Merson, "Topluluk sonuçtan memnun olmadıkça durmayacağız" dedi.