Assassin's Creed Valhalla, Grammy ödülü kazandı

Assassin's Creed Valhalla, Grammy ödülü kazandı
Grammy ödüllerinde ilk defa video oyun müzikleri için bir kategoriye yer verildi. Assassin's Creed Valhalla ödülün kazananı oldu.

İlk kez, Grammy ödülleri kapsamında sadece video oyun müzikleri için bir kategoriye yer verildi. Bu yeni kategorinin ilk kazananı ise Assassin's Creed Valhalla oldu. Video oyunları daha önce de aday gösterilmişti. 2021 yılında aksiyon-platform oyunu Kirby aday olmuştu. Christopher Tin'in 2011-2023 arasında piyasaya sürülen Civilization IV ilk çıkışından önce bu ödülü kazanmıştı. Şimdi ise ödül töreni 'Video Oyunları/En İyi Film Müziği' adlı yeni bir kategorinin çıkışına tanıklık etti.

assassins-creed-valhalla-grammy-odulu-kazandi

Assassin's Creed Valhalla büyük ödülün sahibi oldu

Grammy ödül töreni için adaylar birbirinden kuvvetliydi. Kıdemli Oyun Bestecisi Austin Wintory (Aliens: Fireteam Elite), Bear McCreary (Call of Duty: Vanguard), Richard Jacques (Guardians of Galaxy), Christopher Tin (Civilization) ve son olarak Stephanie Economou (Assassin's Creed Valhalla: Dawn of Ragnarok) gibi adaylar birbirleriyle yarıştı. Besteci ve kemancı Economou, ödülü kazanmadan önce Twitter'da 'ödül kazanmayan besteci' yazan bir biyografiye sahipti. Grammy'de ödülü kazanmasının üzerine artık kendisi ödüllü bir besteci haline geldi.

Ödülü Randy Rainbow açıkladı. Kendisine üzerinde Assassin's Creed Valhalla yazılı bir zarf verildi. Rainbow, zarfı şu şekilde okudu;

[embed]

Economou, sahneye çıktığında bu kategorinin ödüllere dahil olması için yorulmadan mücadele eden herkese teşekkür ettiğini belirtti. Kabul konuşmasının ardından yerine döndü. Ödülü kazanamasaydı bile orada olmak, oyunun adını duyurmak için güzel bir yer olacaktı. Aday gösterilmek bile ortaya, işin kalitesini sergileyecekti.

Sizler Assassin's Creed Valhalla müzikleri hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.