Assassin's Creed 4 ve Origins direktörü Ubisoft'tan ayrıldı

Assassin's Creed 4 ve Origins direktörü Ubisoft'tan ayrıldı
Assassin's Creed 4 ve Origins direktörü Ubisoft bünyesinden ayrıldığını açıkladı.

Assassin's Creed 4: Black Flag ve Origins'in kreatif direktörü Jean Guesdon, stüdyoda geçirdiği 17 yılın ardından Ubisoft'tan ayrıldığını duyurdu. Guesdon kısa süre önce LinkedIn profilinde kararı açıklamıştı. Bu noktada, "Herkese merhaba, 2023 benim için Ubisoft Montreal'de geçirdiğim 17 zorlu yılın biraz da sonu ile başlıyor. Buna ne kadar borçlu olduğumu anlatamam." dedi.

assassins-creed-4-ve-origins-direktoru-ubisofttan-ayrildi

Assassin's Creed direktörü Guesdon, yeni rotasyonunu açıklamadı

Guesdon, "Pek çok insan bir araya geldi. Pek çok beceri öğrenildi ve proje sevk edildi. Ve Assassin's Creed, tabii ki Assassin's Creed... Teşekkürler Ubi, çok çok!!" diyerek sözlerine devam etti. Duyuruya rağmen, Guesdon bundan sonra nereye gideceğini paylaşmadı. Kıdemli geliştirici, Ubisoft bünyesine 2005 yılında dahil oldu. Assassin's Creed'de 3 yıl üretim koordinatörü olarak çalıştı. 2008'de AC 2 için oyun tasarımcısı oldu. Ardından serinin içerik başkanı görevine geldi. En çok Black Flag ve Origins'in yaratıcı yönetmeni olarak tanındı.

assassins-creed-4-ve-origins-direktoru-ubisofttan-ayrildi

Guesdon'un LinkedIn profili farklı bir projede çalışmakta olduğunu gösterdi. Bir Ubisoft sözcüsü Kotaku'ya röportaj verdi. Bu sırada, "Jean'e güçlü yaratıcı vizyonu, açıklığı, fikirleri ve hepsinden önemlisi Ubisoft'a yaptığı katkılarda kendisini oyuncularımızın yerine koyma becerisi için teşekkür ediyoruz." dedi.

Sizler Ubisoft'un son yıllardaki performansı hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.