Araç muayene paraları şipşak geri ödeniyor! Vatandaşlar bunu bilmiyordu! Başvuru yapanlar...

Araç muayene paraları şipşak geri ödeniyor! Vatandaşlar bunu bilmiyordu! Başvuru yapanlar...
Ekonomist Cahit Saraçoğlu, hukukta emsal bir kararı örnek göstererek, araç muayenesi ücretinde ödenen bir giderin geri alınabileceğini açıkladı.

Vatandaşlar bunu bilmiyordu! Başvuru yapanlar... Araç muayene paraları şipşak geri ödeniyor- Araç muayenesi yaptıran sürücülere sevindirici bir haber geldi. Ekonomist Cahit Saraçoğlu, hukukta emsal bir kararı örnek göstererek, araç muayenesi ücretinde ödenen bir giderin geri alınabileceğini açıkladı. Bu bilgilendirme, trafik muayene ücretini geri alma yolunu sürücülere gösteriyor.

Trafikteki her araç, belirli periyotlarda muayeneden geçmek zorundadır. Ticari araçlar yılda bir kez, binek araçlar ise iki yılda bir araç muayenesi yaptırmak zorundadır. Şimdi ise, araç muayenesini kredi kartıyla ödeyen sürücülerin ekstra olarak ödedikleri ücreti geri alabilecekleri ortaya çıktı.

Ekonomist Cahit Saraçoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, araç muayenesinde kredi kartıyla ödemelerde alınan ilave ücretin hukuksuz olduğunu ifade etti.

Saraçoğlu'nun paylaşımı şu şekildedir:

"Uyanık olun. TÜVTÜRK'ün kredi kartı ödemelerinde aldığı ilave ücret hukuksuz... 2022 Ağustos ayında TÜVTÜRK üzerinden araç muayenemi kredi kartıyla ödememe ilave olarak 12.41 lira ödeme farkı tahsilini tüketici hakem heyetine itiraz etmiştim. Tüketici Hakem Heyeti (THH) ayıplı hizmet olarak nitelendirildi."

2023 ARAÇ MUAYENE ÜCRETLERİ NE KADAR?

Otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römork: 1.130,44 TL

Otobüs, kamyon, çekici ve tankerler: 1.528,10 TL

Traktör (römorklu ve römorksuz), motosiklet, motorlu bisiklet: 575,84 TL

Sürücüler için bu bilgilendirme, araç muayenesi ücretindeki ilave bir ödemenin hukuksuz olduğunu gösteriyor. Bu durumda, ilgili mercilere başvurarak ödenen ilave ücretin geri alınabileceği belirtilmektedir. Sürücüler, bu hakkını kullanarak araç muayene ücretleriyle ilgili haklarını koruyabilirler.