Apex Legends'in başarısı EA hisselerini yüzde 11 yükseltti

Apex Legends'in başarısı EA hisselerini yüzde 11 yükseltti
EA ve Respawn Entertainment bu hafta sürpriz şekilde Apex Legends'i başlatarak endüstride fırtınalar kopardı. Pek çokları yeni oyunun battle royale oyununa evrimleşen bir Titanfall oyunu olduğuna inanıyordu. Apex Legends henüz yeni...

EA ve Respawn Entertainment bu hafta sürpriz şekilde Apex Legends'i başlatarak endüstride fırtınalar kopardı. Pek çokları yeni oyunun battle royale oyununa evrimleşen bir Titanfall oyunu olduğuna inanıyordu. Apex Legends henüz yeni bir marka (Titanfall evreninde tasarlandı) olsa bile, yayınlanmasından sadece 72 saat sonra 10 milyon oyuncuya ulaşmayı başardı. Bu da yayıncı EA'in hisse senetlerinin dün itibarıyla %11'den fazla yükselmesini sağladı.

EA üç aylık kazanç toplantısını yaptığında beklentilerine ulaşamadığını açıklamış, bu durum hisse senetlerinin %13 düşmesine neden olmuştu. Şirket Apex Legends sayesinde yine dört ayak üstüne düştü denilebilir.

Oyunun başarısına bakılırsa, battle royale sahnesinde hakim olan Fortnite, PUBG ve Call of Duty: Black Ops 4'ün Blackout modu gibi oyunlar arasında hakimiyet kurması sıra dışı görünüyor. Tabii ki bu başarıda Apex Legends'in oynaması ücretsiz olmasının ve ani bir lansmanla gözleri üzerine çekmesinin büyük payı var.

Apex Legends oyuncuların geri bildirimleriyle gelişmeye ve iyileşmeye devam edecek bir oyun. EA'in kafasında Battle Royale oyunu için çapraz oyun özelliğini dahil etmek de var, ancak bu özellik henüz onaylanmadı. Özellikle gelecek nesilin gözdesi olan çapraz platform desteği muhtemelen ilerleyen zamanlarda dahil olacaktır.

Apex Legends şu anda EA için büyük bir öncelik gibi görünse de, Respawn 2019 için yeni bir Titanfall oyunu üzerinde çalıştığını bildirdi. Titanfall 3 olmayacağı bilinen yeni oyun hakkında henüz hiçbir ayrıntı yok.

EA oyuncular arasında (çoğu zaman ben de dahil) politikalarıyla pek sıcak bakılmayan bir şirket ancak Apex Legends gibi bir oyunun elinin altında olmasıyla sonunda doğru bir hamle yaptı.