Angry Birds, App Store üzerinden kalktı

Angry Birds, App Store üzerinden kalktı
Rovio Entertainment, sevilen sapanla blok vurma oyunu Angry Birds adlı oyununu App Store üzerinden kaldırdı.

Rovio Entertainment, piyasaya sürüldükten sonra Rovio Classics: Angry Birds olarak pazarlanan orijinal Angry Birds oyununun, oyunun stüdyonun daha geniş oyun portföyü üzerindeki etkisi nedeniyle 23 Şubat'ta Google Play Store'dan kaldırılacağını duyurdu. Geliştirme ekibi, mobil oyunu Play Store'dan kaldırmaya karar verdi. Durum böyle olsa da, daha fazla inceleme yapılıncaya kadar iOS App Store'da oyunun adı Red's First Flight olarak değişikliğe uğradı.

angry-birds-app-store-uzerinden-kalkti

Angry Birds, iOS App Store bünyesinde yer almayacak

Angry Birds, ilk kez 2009 yılında piyasaya çıktı. Bu noktada, türü belirleyen mobil oyunlardan birisi oldu. Rovio Entertainment, Angry Birds'ün stüdyonun Dream Blast, Journey ve Reloaded gibi diğer mobil hitleri etkilediğini iddia etti. Görünüşe göre Rovio, oyuncu tabanını mikro işlemleri içeren oynaması ücretsiz oyunlara doğru yönlendirmeyi planlıyor.

angry-birds-app-store-uzerinden-kalkti

Oyun, kurulu olduğu cihazlarda oynanmaya devam ediyor. Android kullanıcıları, 23 Şubat'tan itibaren klasik mobil yapımı Play Store'da göremiyor. App Store'da bulmak çok daha zor duruyor. Rovio Entertainment, hayranların tutkularını stüdyonun diğer sapan oyunlarına taşıyacaklarını umuyor. Stüdyo, oyunun kaldırılmasıyla alakalı olarak yorum yaptı. Bu noktada şunları söyledi:

"Bunun birçok hayran ve Rovio Classics: Angry Birds'ü gerçeğe dönüştürmek ve çok çalışan ekip için üzücü haber olduğunu anlıyoruz. En başından beri markaya ve oyuna olan sevgilerini gösteren hayranlara minnettarız. Bu hayranların tutkuyu Angry Birds 2, gibi diğer oyunlarımıza taşımaya devam etmelerini umuyoruz. Friends ve Journey gibi oyuncular için her gün mümkün olan en iyi deneyimi oluşturmayı hedefliyoruz."

angry-birds-app-store-uzerinden-kalkti

Angry Birds'te sapanla blokları yok etmeye çalışacak oyuncular, bu hafta listeden çıkmadan önce edinebilirler. Sizler Angry Birds'ün hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin!