Amazon Game Studios onlarca geliştiricisini işten çıkardı

Amazon Game Studios onlarca geliştiricisini işten çıkardı
Amazon, E3 2019 sırasında Amazon Game Studios'tan onlarca oyun geliştiricisinin işten çıkarıldığını ve henüz duyurulmamış bazı oyunları iptal ettiğini doğruladı.Kotaku'ya göre; Crucible ve New World gibi çevrimiçi oyunlar...

Amazon, E3 2019 sırasında Amazon Game Studios'tan onlarca oyun geliştiricisinin işten çıkarıldığını ve henüz duyurulmamış bazı oyunları iptal ettiğini doğruladı.

Kotaku'ya göre; Crucible ve New World gibi çevrimiçi oyunlar geliştiren stüdyo Perşembe günü durumdan etkilenen çalışanlarına Amazon'da yeni konumlar aramaları için 60 günleri olduğunu söyledi. Mağdurlar bu sürecin sonunda iş bulamazlarsa tazminatlarını alıp ayrılacaklar. Ayrıca gelen bilgilere göre bazı oyun projelerinin iptal edildiği de belirtiliyor. Şirket net bir sayı vermese de haberleri doğruladı.

Şirketten bir sözcü aşağıdaki açıklamayı yaptı:

"Amazon Game Studios bazı ekiplerimizi gelecekte ortaya çıkaracağımız heyecan verici New World, Crucible ve yeni duyurulmamış projelerin gelişimine öncelik vermemizi sağlayacak şekilde yeniden düzenliyor. Bu hamleler kaynakları değişen, uzun vadeli önceliklere uyacak şekilde düzenlediğimiz olağan iş planlama döngülerinin bir sonucu. Amazon'da yeni roller bulmalarına yardımcı olmak için bu değişikliklerden etkilenen tüm çalışanlarla yakın çalışıyoruz. Amazon, oyunlara derinden bağlı ve Amazon Game Studios, Twitch, Twitch Prime, AWS, perakende iş alanlarımız ve Amazon içindeki diğer alanlara yoğun yatırımlar yapmaya devam etmektedir."

Amazon oyun sektörüne ilk olarak 2014'te girdi. Ancak işler yolunda gitmedi ve 2017 yılında ilk oyunları Breakaway iptal edildi. Far Cry 2 yönetmeni Clint Hocking ve Portal yönetmeni Kim Swift gibi prestijli çalışanlardan bazıları projelerini gerçekleştiremeden şirketten ayrıldı. Şirketin kendi oyun motoru Lumberyard'ı oluşturmak için Crytek motoruna yaptığı büyük yatırım da sıçrama yapamadı.