Amazon, bulut oyun hizmeti Luna'yı duyurdu

Amazon, bulut oyun hizmeti Luna'yı duyurdu
Amazon bugün düzenlediği donanım etkinliğinde Luna adlı bulut oyun platformunu duyurdu. Hizmet, daha önce "Tempo" kod adı adıyla ortaya çıkmış ve kontrol cihazı etkinliğin hemen öncesinde sızdırılmıştı. Luna, Google Stadia...

Amazon bugün düzenlediği donanım etkinliğinde Luna adlı bulut oyun platformunu duyurdu. Hizmet, daha önce "Tempo" kod adı adıyla ortaya çıkmış ve kontrol cihazı etkinliğin hemen öncesinde sızdırılmıştı. Luna, Google Stadia ve Microsoft xCloud gibi hizmetlerle rekabet edecek.

Luna'nın hangi tarihte kullanıma açılacağı belli değil ancak lansmanda PC, Mac, Fire TV ve iPhone, iPad (web uygulamaları aracılığıyla) gibi cihazlarda kullanılabilecek. Listeye daha sonra Android platformu da eklenecek. Amazon, ABD'deki kullanıcıların bugünden itibaren hizmete erken erişim talep edebileceğini söylüyor. Luna'nın diğer bölgelerde ne zaman erişilebilir olacağı da belirtilmedi.

Luna, erken erişim aşamasında aylık 5,99 dolarlık tanıtım fiyatı ile sunuluyor ve abonelere aynı anda iki cihazda Luna Plus oyunlarını oynama imkanı veriyor. Hizmet sadece belirli oyunlar için 4K 60 FPS desteği sağlayacak. Bulut oyun platformu, Amazon'un çeşitli hizmetlerinde kullanılan web platformu Amazon Web Services (AWS) tarafından desteklenecek.

Aboneler, Luna Plus ile 100'den fazla oyuna erişebilecek

Amazon Luna oyunlar

Amazon, Luna Plus kanalı üzerinden 100'den fazla oyunun kullanıma sunulacağını belirtti. Lansman oyunları arasında Resident Evil 7, Control, Panzer Dragoon, A Plague Tale: Innocence, The Surge 2, Yooka-Laylee, GRID, Abzu ve Brothers: A Tale of Two Sons bulunuyor. Amazon, hizmete zaman içinde daha fazla oyunun ekleneceğini söylüyor.

Amazon ayrıca yayıncı Ubisoft ile ortaklık kurdu. Ubisoft kanalına abone olanlar en sevdikleri Ubisoft oyunlarına erişim sağlayabilecek mobil cihazlar üzerinden oynayabilecek ve Assassins Creed Valhalla, Far Cry 6 ve Immortals Fenyx Rising gibi yeni oyunlara erişim elde edecek. Amazon, Ubisoft'un Luna kanalının, oyuncuların oyunlara yayıncıya ve türe göre erişmesine olanak tanıyançok sayıda kanaldan biri olduğunu söylüyor.

Luna ayrıca Amazon'un sahibi olduğu yayın platformu Twitch ile entegre edilebilecek. Bu, Google Stadia'nın YouTube entegrasyonuna benzeyen bir özellik olacak. Oyuncular hizmetteki oyunlar için Twitch yayınlarını görecek ve Twitch'ten anında Luna oyunlarına geçiş yaparak oynamaya başlayabilecek.

Amazon, Luna Kontrol Cihazı'nı satışa sunacak

Amazon Luna Controller

Luna'da oyunlar klavye-fare veya bir Bluetooth kontrol cihazı ile oynanabilecek. Bununla birlikte Amazon, erken erişim döneminde 49,99 dolardan satışa sunulacak Alexa özellikli Luna Controller'ı (Luna Kontrol Cihazı) da duyurdu.

Alexa özellikli Luna Kontrol Cihazı, oyunu kontrol edebilmeniz için doğrudan buluta bağlanıyor ve daha düşük gecikme için kesintisiz Wi-Fi'ye öncelik veren çoklu anten tasarımına sahip. Testler, Cloud Direct teknolojisi ile PC, Fire TV ve Mac'de gidiş dönüş gecikmesini yerel Bluetooth bağlantısına kıyasla 17-30 milisaniye azalttığını gösterdi. Luna Kontrol cihazı doğrudan bulut sunucularına bağlandığından, oyuncular ek eşleştirme veya yapılandırma değişiklikleri olmadan ekranlar arasında (Fire TV'den cep telefonuna gibi) kolayca geçiş yapabilecek.

Amazon, Luna ile birlikte oyun alanındaki varlığını güçlendirmek istiyor. Şirket, yayın hizmeti Twitch'e sahip olmanın yanı sıra kendi oyunlarını da geliştiriyor ve şu anda 2021'e ertelenen New World adlı çok oyunculu bir oyun üzerinde çalışıyor. Amazon, Luna adlı yeni hizmetiyle Google Stadia, Microsoft xCloud ve GeForce Now gibi bulut oyun hizmetleriyle rekabete girişecek.