Alien oyunu üzerinde çalışan stüdyo, Daybreak Games'e satıldı

Alien oyunu üzerinde çalışan stüdyo, Daybreak Games'e satıldı
Cold Iron Studios'un son birkaç yıldır Alien evreninde geçen yeni bir nişancı oyunu üzerinde çalıştığını biliyoruz. Ancak stüdyo, projenin gelişimi devam ederken H1Z1: Battle Royale, DC Universe Online gibi oyunların yaratıcısı...

Cold Iron Studios'un son birkaç yıldır Alien evreninde geçen yeni bir nişancı oyunu üzerinde çalıştığını biliyoruz. Ancak stüdyo, projenin gelişimi devam ederken H1Z1: Battle Royale, DC Universe Online gibi oyunların yaratıcısı Daybreak Games tarafından satın alındı.

Daybreak Games, bugün Cold Iron Studios'u satın aldığını resmi olarak bir basın açıklaması aracılığıyla duyurdu. Stüdyonun hem PC hem de konsollara gelmesi planlanan yeni Alien oyununu geliştirmeye devam edeceği belirtildi. Daybreak, artık Cold Iron için yayıncı olarak hizmet verecek ve diğer yandan kendi projeleri üzerinde çalışmaya devam edecek.

Cold Iron Studios, Alien projesi üzerinde çalışmaya devam edecek

Ailen: Blackout

Cold Iron Studios'un kurucu ortağı Craig Zinkievich, "Daybreak ve Cold Iron, dünya çapındaki topluluklar için aksiyon dolu çok oyunculu oyunlar sunma konusunda aynı tutkuyu ve uzun geçmişi paylaşıyor. Küresel olarak başarılı çok oyunculu oyunlar geliştirme ve piyasaya sürme konusunda onlarca yıllık deneyimimizi birleştirerek, birlikte harika oyunlar yaratmaya kararlıyız." şeklinde konuştu.

FoxNext Games 2018 yılında Cold Iron'ı alan ilk yayıncıydı. Ancak Disney, Fox'u satın aldığında, FoxNext Games bu yılın başlarında Scopely adlı bir şirkete satıldı. Kısa bir süre sonra Scopely, Cold Iron'ı satmaya karar verdi ve stüdyo artık Daybreak Games bünyesine katıldı. Alien oyunu üzerinde çalışan stüdyo, son yıllarda istikrarsız zamanlar geçirdi ve artık yeni evinde çalışmalarına yeniden odaklanabilir.

Merakla beklenen yeni Alien oyunu hakkında MMO nişancı türünde bir oyun olacağı dışında pek bir şey bilinmiyor. Belki de stüdyo, üzerindeki kara bulutların dağılmasıyla birlikte yakın gelecekte proje hakkında daha fazlasını öğrenebiliriz.