Ağustos ayında en çok gelir elde eden oyunlar açıklandı

Ağustos ayında en çok gelir elde eden oyunlar açıklandı
Ağustos ayı yeni oyunlar açısından çok etkisiz geçti ve popüler oyunların rekabette öne çıkmasını kolaylaştırdı. Geçtiğimiz ayın en yüksek gelir elde eden konsol oyunu Fortnite oldu. Onu Call of Duty: Black Ops 4 ve Grand...

Ağustos ayı yeni oyunlar açısından çok etkisiz geçti ve popüler oyunların rekabette öne çıkmasını kolaylaştırdı. Geçtiğimiz ayın en yüksek gelir elde eden konsol oyunu Fortnite oldu. Onu Call of Duty: Black Ops 4 ve Grand Theft Auto 5 izledi. Ayrıca FIFA 19 ve NBA 2K19 gibi spor oyunları da ilk 10'da yer buldular.

PC'de genel olarak değişmeyen bir liste karşımıza çıkıyor. Dungeon Fighter Online, League of Legends ve World of Warcraft West ilk 3'te yer aldı. Konsol platformunun şampiyonu Fortnite ise 6. sıradaydı. Eğer aranızda WoW Classic'i merak eden varsa oyun kısa sürede abone sayısında büyük bir sıçrama yaşadı. World of Warcraft'ın abonelik geliri Ağustos'ta Temmuz ayına göre %223 arttı. Buna rağmen toplam gelir yine Battle for Azeroth genişlemesinden düşüktü.

Mobil platformda Pokemon GO liderliği bırakmadı. Efsane oyun 2016 yılında yaşadığı zirveden bu yana ilk kez en yüksek noktaya ulaştı ve Ağustos ayında 176 milyon dolar kazandı. Honour of Kings yine ikinci sıraya yerleşirken Fate/Grand Order üçüncü oldu.

İşte Ağustos 2019'da en çok gelir elde eden oyunlar:

Ağustos 2019 en çok gelir elde eden oyunlar

Sunulan istatistiklerin satılan kopya sayısına değil, dijital harcamalara göre belirlendiğini belirtelim. Ağustos ayında sıralamalar pek değişmedi ve yeni oyunların sonbaharı beklemesi popüler oyunlara yaradı.

Kaynak: Super Data