Activision ve EA CEO'ları en çok fazladan ödeme alanlar listesinde

Activision ve EA CEO'ları en çok fazladan ödeme alanlar listesinde
As You Sow kurumsal kazançları araştıran bir kuruluş olarak Activision Blizzard'dan Bobby Kotick ve Electronic Arts'tan Andrew Wilson'ın da yer aldığı yılın en çok fazladan ödeme yapılan CEO'larının listesini yayınladı.Şirket...

As You Sow kurumsal kazançları araştıran bir kuruluş olarak Activision Blizzard'dan Bobby Kotick ve Electronic Arts'tan Andrew Wilson'ın da yer aldığı yılın en çok fazladan ödeme yapılan CEO'larının listesini yayınladı.

Şirket bu raporu 2015'ten beri yayınlıyor ve bunu yaparken bazı faktörleri dikkate alıyor. Metod olarak kuruluşun toplam hissedar getirisi, hissedarların fazla ödemelere karşı oyları, ortalama çalışan maaşları ve daha fazlasıyla ilgili olarak yüksek CEO maaşlarını içeriyor. Fazladan ödenen CEO maaşını hesaplanırken bu ödemenin toplam hissedar getirisiyle ilişkili olduğunu varsayılıyor. Listede Activision Blizzard kurucusu ve CEO'su Kotick 45., EA CEO'su Wilson ise 98. sırada yer alıyor.

Rakamlara yakından bakarsak Kotick'e 28,698,375 dolar ödenirken, 12,835,277 dolar fazla ödeme yapılıyor. Activision Blizzard'da Kotick'in maaşının ortalama çalışan maaşına oranı 306:1 olarak görülüyor. İlginçtir ki Kotick'in ödemesi %92 onay oyu aldı.

Wilson ise yıllık 35,728,764 dolar kazanıyor ve 19,673,861 dolar fazla gelir elde ediyor. EA'daki çalışan maaşlarına oranı 371:1 ve Wilson'un maaşı yüzde 97 onay oyu alıyor.

Raporda sayıları artan hissedarın artık haksız kıdem tazminatlarına karşı çıktığı ancak CEO ödemelerinin genel olarak artmaya devam ettiği ortaya çıkıyor.

Gün geçtikçe büyüyen oyun endüstrisinde artık ortaya çıkan rakamlar dudak uçuklatıyor. Activision Blizzard en son çalışanlarının yaklaşık %8'ini (yaklaşık 800 kişi) işten çıkartıyordu ve ne yazık ki kat be kat fazla ödeme alan patronlar yüzlerce insanı yapılanma bahanesiyle göz ardı edebiliyor... Activision Destiny'nin yetersizliği nedeniyle yine maddi sebeplerden ötürü Bungie ile yolları ayırmıştı.