Activision'da işten çıkarılan 209 kişi Blizzard çalışanıydı

Activision'da işten çıkarılan 209 kişi Blizzard çalışanıydı
Kısa süre önce ortaya çıkan bir rapora göre, Activision Blizzard'ın yeniden yapılandırılmasının bir parçası olarak işten çıkarılan yaklaşık 800 çalışandan 209'u Blizzard'da çalışıyordu.Kaliforniya İstihdam Geliştirme...

Kısa süre önce ortaya çıkan bir rapora göre, Activision Blizzard'ın yeniden yapılandırılmasının bir parçası olarak işten çıkarılan yaklaşık 800 çalışandan 209'u Blizzard'da çalışıyordu.

Kaliforniya İstihdam Geliştirme Departmanı'nın kayıtlarına göre; Blizzard'dan 209 kişinin işten çıkarılması; ABD'nin Kaliforniya'daki Irvine, Santa Monica ve Burbank'ın yanı sıra, New York, Austin (Texas) ve Bloomington (Minnesota) bölgelerini etkiledi. Çalışanlara 60 günlük tazminat ve sosyal haklar verildi ve hiçbiri 12 Şubat'ta Blizzard tarafından devletle yapılan İşçi Düzenleme ve Yeniden Eğitim Bildirimi'ne göre sendika tarafından temsil edilmedi. Rapor, çalışanlara 60 günlük tazminat ödenmesine ek olarak kıdem tazminatı paketi verilmiş olabileceğini de belirtiyor.

Blizzard'ın BT (Bilgi Teknolojileri) departmanı 41 çalışanın işten çıkarılmasıyla en darbeyi aldı. Pazarlama ve Canlı Deneyimler birimleri 29'ar çalışan kaybetti ve yayıncılık, kalite kontrolü, mobil, pazarlama, müşteri hizmetleri, finans ve Battle.Net de işten çıkarmalardan etkilendi.

Activision Blizzard'ın kimin işten çıkarılacağına nasıl karar verdiğine ilişkin raporda; şirketin "kimin işten çıkarılacağına karar verirken iş ihtiyaçları, iş becerileri, işten çıkarma ve yeniden yapılanma ihtiyaçları da dahil olmak üzere birçok faktörün göz önüne alındığı" iddia edildi.

Activision Blizzard'daki işten çıkarılmaların geri kalanı açıkça ifade edilmedi, ancak King'in sahip olduğu mobil oyun stüdyosu Z2Live'in kapatılmasıyla 78 çalışan etkilendi. Buna ek olarak Vicarious Visions da birçok insanı" işten çıkardı. Ayrıca 15 kişi Activision'ın Mexico City ofislerinden çıkarıldı ve Blizzard'ın Fransa'daki Versailles ofisinde 134 kişinin işine son verildi.

Yaklaşık 9.900 tam ve yarı zamanlı çalışanının %8'ini oluşturan bu hamle "işlerini olumsuz yönde etkileyebileceğini anlayan Activision Blizzard" için çok fazla etki yaratacak.