Activision, Call of Duty'i Xbox'a Yerleştirmek İçin Yüksek Gelir Payı İstedi

Activision, Call of Duty'i Xbox'a Yerleştirmek İçin Yüksek Gelir Payı İstedi
Activision, Call of Duty oyununu Xbox'a yerleştirmek üzere Microsoft'tan yüksek bir gelir payı talep etti.

FTC ile Microsoft arasındaki mevcut davadaki yargılamaların ilk gününde, bir dizi önemli açıklama kayda geçirildi. Böyle bir açıklama, Activision'ın Call of Duty'yi Xbox konsollarına koymaya devam etmek için Microsoft'tan daha yüksek bir gelir payı istemesiydi. Söylenti, Perşembe öğleden sonra Xbox başkan yardımcısı Sarah Bond'un ifadesi sırasında geldi.

activision-call-of-dutyi-xboxa-yerlestirmek-icin-yuksek-gelir-payi-istedi-1.jpg

Activision, Xbox'tan yüksek bir gelir payı talep etti

Bond, Activision CEO'su Bobby Kotick'in, Microsoft'un standart gelir paylaşımının ötesine geçmemesi halinde şirketin seriyi yeni Xbox konsoluna (Xbox Series X|S) koymaya niyeti olmadığını belirttiğini söyledi. Bond, ifadesinde, "Call of Duty'nin PS5'te olacağı açıktı ve aynı zamanda Xbox'ta da çıkmasaydı bu iyi olmazdı" dedi. Şunu ekledi: “Zaman sınırlıydı. Beklentilerini karşılamak istediğimiz oyuncularımız vardı, bu yüzden en sonunda bunun iş için en iyi şey olduğuna karar verdik."

activision-call-of-dutyi-xboxa-yerlestirmek-icin-yuksek-gelir-payi-istedi-2.jpg

Bond, oyunun platformda yer almasının yanı sıra Microsoft ile Activision arasında 2021'de Call of Duty Vanguard için yapılan pazarlama anlaşmalarında sınırlamalar olduğunu söyledi. "Bir yıl önce Call of Duty Vanguard'ın Xbox'ta çıktığını göstermek istedik, bunu YouTube'da veya kendi müşterilerimiz olmayan müşterilerin görebileceği herhangi bir yerde söyleyemeyeceğimiz söylendi ve beklememiz gerekti. bir süre,” dedi Bond. Ayrıca şirketin YouTube'da yayınlanan bir gösterinin sonunda Microsoft'un Call of Duty'nin Xbox'a geleceğini söyleyemediğini belirtemeyeceğini söyledi.