Activision, Call of Duty için en büyük hilecisine 3 milyon dolar dava açtı

Activision, Call of Duty için en büyük hilecisine 3 milyon dolar dava açtı
Activision, Call of Duty için hile üreten iki kişiye 3 milyon dolarlık bir dava açtı. İşte detaylar...

İki Call of Duty hilecisi, Activision Blizzard'a 3 milyon dolar tazminat ödüyor. Bu hafta başlarında Axios, tarafından bir bildiri geldi. Bu noktada büyük Call of Duty hile üreticisi ve dağıtıcısı olan hile yazılımı EngineOwning ile ilgili iki kişi şirkete 3 milyon dolar yatırıyor. Bu, Activision'ın yazılımcıları ilk kez dava ettiği 2022'den beri devam eden hukuk savaşının parçasıydı.

activision-call-of-duty-icin-en-buyuk-hilecisine-3-milyon-dolar-dava-acti

Activision, Call of Duty hilecilerine büyük darbe vurdu

Hukuk davası daha sonra Eylül 2022'de devam etti. Activision, EngineOwning'in arkasındaki kişilerin mahkeme kararıyla ifşa edilmesini sağladı. Şimdi, EngineOwning'e karşı ilk davanın açılmasından bir yıl sonra, dava kesin bir dönüş yaptı. Engine Owning, dünya çapında CoD oyunları için en büyük hile üreticilerinden birisidir. Hileler, özellikle son birkaç yıldır Call of Duty: Warzone'da neredeyse bir vebaydı. Raven Software hilecileri yasaklama çabalarını bu noktada önemli ölçüde artırmak zorunda kaldı. Bu süreçte 500.000'den fazla hesap ban yedi.

activision-call-of-duty-icin-en-buyuk-hilecisine-3-milyon-dolar-dava-acti

Son zamanlarda hilecilerin peşinde olan tek şirket Activision olmadı. Bu hafta başında Bungie, bir hile üreticisinden 4.3 milyon dolar tazminat aldı. Başka bir hileciye de 6.7 milyon dolarlık tazminat almak için dava açtı. Bungie, 28 Şubat'ta Destiny 2 Lightfall lansmanından hemen önce hile karşıtı girişimlerini hızlandırıyor. Sizler Activision'ın tazminat davası hakkında neler düşünüyorsunuz? Oyunlarda hileyle karşılaşıyor musunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin!