2K Sports, WWE geliştiricisi Yuke's ile yollarını ayırdı

2K Sports, WWE geliştiricisi Yuke's ile yollarını ayırdı
Yayıncı 2K Sports WWE 2K oyunları üzerinde çalışan Yuke's ile yaklaşık 20 yıldır süregelen ortaklığın ardından yollarını ayrıldı. Artık popüler güreş oyunları 2013'te seriye katılan bir diğer stüdyo Visual Concepts...

Yayıncı 2K Sports WWE 2K oyunları üzerinde çalışan Yuke's ile yaklaşık 20 yıldır süregelen ortaklığın ardından yollarını ayrıldı. Artık popüler güreş oyunları 2013'te seriye katılan bir diğer stüdyo Visual Concepts tarafından geliştirilecek.

İlginç şekilde Yuke's artık WWE 2K'ya karşı rekabet etmek amacıyla kendi güreş oyununu geliştirecek. Japon stüdyosu WWE 2K oyunlarının geleceği konusundaki endişelerini dile getirerek serinin son zamanlardaki düşüşünün nedeni olarak 2K Sports'u göstermişti. Buna rağmen, WWE 2K19 serinin yeniden yükselişi olarak görülüyordu.

Yuke's kıdemli başkan yardımcısı ve yapımcısı Hiromi Furuta tarafından yapılan açıklamada geliştiricinin bir süredir kendi yolculuğuna çıkmak istediği ortaya çıktı:

"Şu anda pazarın taleplerine bakarsak, oyuncular her oyun çıkardığımızda yeni şeyler bekliyorlar ve gerçekten yapmak istediklerimize ulaşmadığımızı hissediyoruz. Örneğin çoğu durumda hala eski kaynaklarımızı kullanıyoruz ve bazı şeyleri istediğimiz yönde yapamıyoruz.

Yeni bir güreş oyunu çıkarmaya çalışıyoruz. Elbette WWE ekibini koruyacağız ancak yaratıcılarımızın tutkularını ve güvenlerini yitirmeye başladıklarının ve yalnızca verilen görevleri tamamlamaya odaklandıklarının farkındayız. Bu Yuke's'in ilerlemek istediği bir yol değil. Yani telafi etmek için yeni bir güreş projesi başlatacağız."

2K Sports'un açıklamasına göre, yayıncı değişiklikten memnun görünüyor:

"WWE 2K serisine yatırım yapmaya devam ettikçe Visual Concepts ekibinin serinin geleceğine inanılmaz bir tutku, yetenek ve bağlılık gösterdiğini gördük. Yuke's stüdyosuna yıllarca süren ortaklıkları için teşekkür ediyoruz ve Visual Concepts ekibinin ileriye dönük olarak seriye neler getireceğini görmekten heyecan duyuyoruz."

WWE 2K20, Visual Concepts tarafından geliştirilecek ve 22 Ekim 2019'da PS4, Xbox One ve PC'de yayınlanması bekleniyor. Yuke's'in yeni güreş oyunu hakkında hiçbir detay açıklanmadı. Proje yeni bir marka olacağından stüdyo muhtemelen başka bir profesyonel güreş şirketi için çalışmayacaktır.

Son olarak 2K Sports'un yeni oyunu WWE 2K20 hakkında ortaya çıkan yeni bilgilere buradan erişebilirsiniz.

Kaynak: Video Games Chronicle