2K Games, Borderlands 3 sızıntılarıyla ünlü YouTuber'a soruşturma açtı

2K Games, Borderlands 3 sızıntılarıyla ünlü YouTuber'a soruşturma açtı
Borderlands içerikleri üreten YouTuber SupMatto, 2K ve Take-Two Interactive tarafından telif hakkı soruşturmasına maruz kaldığını açıkladı. 2K Games YouTuber'ı şirketin telif haklarını ihlal ederek Borderlands 3'ü sızdırmakla...

Borderlands içerikleri üreten YouTuber SupMatto, 2K ve Take-Two Interactive tarafından telif hakkı soruşturmasına maruz kaldığını açıkladı. 2K Games YouTuber'ı şirketin telif haklarını ihlal ederek Borderlands 3'ü sızdırmakla suçladı ve bazı eylemlerinin yasadışı olduğunu bile belirtti. Anlaşıldığı üzere soruşturma 2018 yılına Supatto kanalında ilk kez Borderlands 3 sızıntı videolar yayınladığında başladı.

SupMatto son videosunda Borderlands 3 içeriklerini soruşturan iki özel araştırmacı tarafından ziyaret edildiğini belirtti:

"Saklayacak bir şeyim olduğunu sanmıyorum. Beni kanalımla ilgili çeşitli şeyler hakkında ve kanalımda tartışılan canlı yayın hakkında sorguladılar... ve bana Take-Two Interactive'den olduklarını söylediler."

SupMatto'nun Borderlands 3 videoları genellikle isimsiz kaynaklardan edindiği bilgilere, spekülasyonlara veya sızıntılara odaklanıyordu. Ayrıca kanalında sızdırdığı oyunun oynanabilir yeni karakterler, silahlar ve hatta E3 2019'da yayınlanan Borderlands 2 DLC'si gibi bilgilerin çoğu doğruydu.

2K temsilcisi IGN'e konuyla ilgili şunları aktardı:

"Take-Two ve 2K ticari sırların güvenliğini ve gizliliğini çok ciddiye alır. Yaptığımız hamle 10 aylık bir soruşturmanın ve içerik üreticisinin politikalarımızı çiğnemesinin, ürünümüzle ilgili gizli bilgileri sızdırmasının ve telif hakkımızı ihlal ederek kâr elde etmesinin bir sonucu."

Söz konusu ihlallerden biri de SupMatto'nun ECHOCast eklentisini test etmek için kullandığı gizli Twitch hesabında Borderlands 3 küçük resimlerini kullanmasıydı. Resimler 2K'nın telif hakkı anlaşmalarını ihlal etti ancak YouTuber kamuya açık olarak kullanılabileceğini düşünüyordu. SupMatto'nun kanalı üzerinden bildirdiği üzere daha fazla Borderlands 3 bilgisi elde etmek için eklentiyi kullandılar ve yine veri madeni yoluyla toplanan bilgilerin doğru olduğu ortaya çıktı.

SupMatto bu konuda da kendini savundu:

"Gizlice çevrilen bir iş değildi. Resmi Borderlands YouTube kanalı 29 Nisan'da oyunun oynanış görüntülerinin ortaya çıkmasına neden olan Twitch eklentisini yayınladı... ve test hesaplarının adı bu videoda gösterildi. Bu bilgi benim tarafımdan keşfedilmedi."

2K ise YouTuber'ın savunması hakkında şunları belirtti:

"Durumla ilgili paylaştığı bilgiler eksik ve bazıları doğru değil. Yaptıkları hareketlerin çoğu yasa dışı olmakla kalmadı aynı zamanda diğer içerik üreticilerinin ve takipçilerimizin oyundan beklentilerini olumsuz yönde etkiliyorlardı.

Yalnızca işimizi ve iş ortaklarımızı değil daha da önemlisi takipçilerimizin ve müşterilerimizin deneyimlerini olumsuz yönde etkiliyordu ve fikri mülkiyet haklarımızın ihlal edilmesine karşı gerekli önlemleri alacağız."

Borderlands 3 YouTuber SupMatto

SupMatto Borderlands 3 sızıntı videolarının çoğunu sildi. Ek olarak Discord kanalı kapatıldı. Discord kullanıcının hesabının "hile ve hack hesapları satmak, tanıtmak veya dağıtmak suçlarına" dahil olmasını sebep gösterdi. dedi. YouTuber'ın topluluğunun Borderlands 3 sızıntıları için Discord kanalını kullandığı iddia edildi.

Soruşturma hala devam ediyor...