13 Eylül Zonguldak maden kazası: Zonguldak Armutçuk maden ocağı neden çöktü? Ölü ve yaralı sayısı kaç? Göçükte kaç kişi var?

13 Eylül Zonguldak maden kazası: Zonguldak Armutçuk maden ocağı neden çöktü? Ölü ve yaralı sayısı kaç? Göçükte kaç kişi var?
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi maden ocağında meydana gelen göçük, acil bir müdahalenin gerekliliğini ortaya koyuyor. Olay sonrasında, farklı kurtarma ekipleri hızla harekete geçirildi.

13 Eylül Zonguldak maden kazası: Ölü ve yaralı sayısı kaç? Göçükte kaç kişi var? Zonguldak Armutçuk maden ocağı neden çöktü- Ereğli ilçesinde yer alan TTK Armutçuk Müessesesi maden ocağında, henüz nedeni belirlenemeyen bir göçük yaşandı. Bu üzücü olayın ardından, polis, sağlık, UMKE, AFAD ve TTK tahlisiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Göçük altında kalan işçilerin kurtarılması için acil bir çalışma başlatıldı.

maden-gocuk.jpg

Ereğli ilçesi Kandilli mevkiinde bulunan ve Türkiye Taşkömürleri Kurumu'na bağlı Armutçuk Müessesi'ne ait maden ocağında meydana gelen göçük, acil bir ihbar sonrası AFAD, UMKE, sağlık, polis ve TTK tahlisiye ekiplerinin bölgeye sevk edilmesiyle olayın hızla müdahale edildiği bir durumu yansıtıyor.

Olayın dakika dakika yaşanışı şu şekildedir:

15.30: Gazeteci Yeşim Çakır, A Haber'e yaptığı açıklamada, içeride bulunan kişi sayısının ilk belirlemelere göre 14 olduğunu, ancak 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını ifade etti.

maden-gocuk1.jpg

15.27: GİMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, olayın öğrenilmesinin hemen ardından olay yerine hareket ettiklerini ve göçüğün sonrasında net bir sayı ve bilgiye ulaşamadıklarını belirtti. Ayrıca, bölgede çalışan maden işçilerinin başlarındaki baretlerde yer alan çiplerin incelenerek kaç kişinin içerde olduğunun tespit edilmesi için çalışma yapıldığını ifade etti.

15.25: Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki maden ocağında göçük yaşandı ve bu olay sonrasında olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

Olayla ilgili konuşan Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, "İçeride 280 kişi var, 4 kişi etkilendi. Biri canlı olarak kurtarıldı. 1 kişi ağır yaralı. 2 kişi den canlı ses alınabiliyor. 75 kişilik ekiple müdahale başladı." dedi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Bugün, saat 13.45 sularında, Zonguldak ilimiz Ereğli ilçesindeki Armutçuk maden ocağında bir göçük meydana gelmiştir. Göçük altında işçilerin bulunduğu ihbarı üzerine, olay bölgesine AFAD, Emniyet, Jandarma, 112 sağlık, itfaiye ve TTK tahlisiye ekipleri sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerine yer verildi.