GTA'nın yazarı ve yapımcısı, Rockstar'dan ayrıldı

GTA'nın yazarı ve yapımcısı, Rockstar'dan ayrıldı
Oyun dünyasının her daim parlayan yıldızı, GTA serisinin yazarı ve yapımcısı Jeffrey "Lazlow" Jones, Rockstar'dan ayrıldı. Jones ayrıca popüler seride için kendisinin kurgulanmış bir versiyonuna yaptığı seslendirme çalışmalarıyla...

Oyun dünyasının her daim parlayan yıldızı, GTA serisinin yazarı ve yapımcısı Jeffrey "Lazlow" Jones, Rockstar'dan ayrıldı. Jones ayrıca popüler seride için kendisinin kurgulanmış bir versiyonuna yaptığı seslendirme çalışmalarıyla da biliniyordu.

Jones, GTA'nın yanı sıra Rockstar'ın Red Dead Redemption serisi ve Bully gibi en sevilen oyunlarının çoğunda çalıştı. Başarılı yapımcı sadece oyunlara senaryo yazmakla kalmadı, aynı zamanda Grand Theft Auto serisindeki birçok radyo programına da sunuculuk yaptı. Özellikle GTA: Vice City ve GTA 5'in V-Rock radyosunda Chattersphere şovundaki seslendirmesiyle tanınıyor.

GTA, Lazlow Jones

GTA YouTuber'ı GTAMen tarafından tespit edildiği üzere, Lazlow Jones'un LinkedIn profili, Nisan 2020'de şirketten ayrıldığını ortaya koyuyor. Profilde Jones'ın şu anda Disney ve Netflix için bazı projeler üzerinde çalıştığı ve bir video oyun şirketi için danışmanlık yaptığı belirtiliyor. Lazlow'un Rockstar'da yaklaşık 20 yıllık uzun bir serüveni olmuştu.

Rockstar'dan ayrılan tek büyük isim Lazlow Jones değildi. Stüdyonun kurucu ortağı olan ve Jones ile birlikte birçok projeye imza atan Dan Houser da Mart ayında şirketten ayrılmıştı. Dan, 1998 yılında kardeşi Sam ile birlikte stüdyoyu kurmuştu. Sam Houser, Rockstar'ın şirket başkanı olarak görevine devam ediyor.

Grand Theft Auto serisine yakın zamanda yeni bir oyun gelmeyecek. Ancak yıllara meydan okuyan GTA 5'in 2021 yılının ikinci yarısında yeni nesil konsollara geleceği duyuruldu. Rockstar'da yeni bir GTA oyununun geliştirilmekte olduğu da biliniyor.