Ghost of Tsushima, Temmuz ayı satış rakamlarıyla rekorunu geliştirdi

Ghost of Tsushima, Temmuz ayı satış rakamlarıyla rekorunu geliştirdi
Ghost of Tsushima, piyasaya sürüldükten sonraki ilk üç günde toplam 2.4 milyon kopya satarak rekor kırdı. Sucker Punch'ın samuray macerası PS4'ün en hızlı satan birinci parti yeni markası olmuştu yaptı. Oyun, şimdi de Temmuz...

Ghost of Tsushima, piyasaya sürüldükten sonraki ilk üç günde toplam 2.4 milyon kopya satarak rekor kırdı. Sucker Punch'ın samuray macerası PS4'ün en hızlı satan birinci parti yeni markası olmuştu yaptı. Oyun, şimdi de Temmuz ayı boyunca yaptığı satışlarla hızlı yükselişini sürdürdü.

SuperData, Temmuz ayı için dünya çapındaki dijital satış listelerini açıkladı. Ghost of Tsushima Temmuz ayında 1.9 milyon dijital kopya satarak, en hızlı satan PS4'e özel yeni marka olma ünvanını sağlamlaştırdı. PS4'ün bir diğer başarılı oyunu Horizon Zero Dawn'ın bu başarıya yaklaşık iki ayda ulaştığı bildiriliyor.

Ghost of Tsushima ve The Last of Us Part II'nin başarısında salgın etkili oldu

Ghost of Tsushima

PS4'ün bir diğer yeni markası Days Gone'ın dijital satışları Nisan 2019'da piyasaya sürülmesinin ardından 1.3 milyonu aşmıştı. Koronavirüs salgının alternatif eğlence seçenekleri üzerindeki etkilerinin Ghost of Tsushima ve The Last of Us Part II gibi oyunların başarısına katkıda bulunan bir faktör olduğunu öne sürülüyor. The Last of Us Part II lansman hafta sonunda 4 milyon adet satarak rekor kırmıştı.

Ghost of Tsushima'nın elde ettiği başarılar elbette gelirlere de yansıdı. Oyun Temmuz ayında konsolda en yüksek hasılat yapan dijital oyun olarak zirvede yer aldı. Onu Call of Duty: Modern Warfare, FIFA 2020, NBA 2K20 ve Grand Theft Auto V takip etti. The Last of Us Part II ise listede 7. sıradan yer bulabildi. Modern Warfare'in Warzone sayesinde elde ettiği muazzam başarıyı göz önünde bulundurursak Sucker Punch'ın yeni oyunuyla çok iyi iş çıkardığı söylenebilir.

Sucker Punch Ghost of Tsushima'nın başarısını daha da ileri taşıyacak yeni bir güncelleme getirmeye hazırlanıyor. Geliştirici, sonbahar aylarında oyuncuları Legends adlı yeni kooperatif modla tanıştıracak. Stüdyo, güncelleme hakkında çok fazla şey açıklamasa da yeni mod hakkında tüm bilinenlere buradan göz atabilirsiniz.