Ghost of Tsushima'nın Açık Dünyası Başlangıçta Daha Farklı Tasarlanmış

Ghost of Tsushima'nın Açık Dünyası Başlangıçta Daha Farklı Tasarlanmış
Ghost of Tsushima'nın açık dünyası, soğuk kuzey bölgelerinden Altın Orman'a, sahil kayalıklarına ve geniş kırsallara kadar çok çeşitli manzaralar sunuyor. Ormanları ve açık alanları dengelemek, oyunun tasarımında önemli...

Ghost of Tsushima'nın açık dünyası, soğuk kuzey bölgelerinden Altın Orman'a, sahil kayalıklarına ve geniş kırsallara kadar çok çeşitli manzaralar sunuyor. Ormanları ve açık alanları dengelemek, oyunun tasarımında önemli bir adımdı. Ancak Sucker Punch, Tsushima Adası'nın gelişimine bu şekilde başlamadı.

Ghost of Tsushima gerçekten göz alıcı bir dünyaya sahip ve oyuncular macera dolu hikayenin yanı sıra manzaranın tadını çıkarıyor. Hatta geliştiriciler, adanın tasarımında büyük ölçüde Shadow of the Colossus'tan ilham almış. Sanat Yönetmeni Jason Connell, Ghost of Tsushima'nın gelişiminin erken aşamasında klostrofobik ormanlarla dolu olduğunu söylüyor.

Ghost of Tsushima, başlangıçta klostrofobik ormanlara sahipti

Ghost of Tsushima, açık dünya

Connell, IGN'e verdiği röportajda, "Oyunu geliştirdiğimiz ilk iki yıllık süreçte çok fazla orman kullandık. Bir ton ağaç vardı ve her zaman klostrofobik bir tünelde olduğunuzu hissediyordunuz. Güzel, ama derin bir ağaçlandırma olması bazı dezavantajları beraberinde getirdi. Çok güzel görünmesine rağmen pusula veya mini harita olmadan nerede olduğunuzu bilmenizi zorlaştırıyordu. İhtiyaç duyduğu ekstra bilgileri verecek bir şeylere ihtiyacınız vardı." şeklinde konuştu.

Ghost of Tsushima

Connell, daha sonra dünyada geniş alanlar açmaya başladıklarını, bu süreçte de Shadow of the Colossus'tan bazı referanslar aldıklarını belirtiyor. Oyundaki geniş tarlalar, ormanlarla daha bütünleşik bir görüntü ortaya çıkardı. Ayrıca ağaçlar, bambu çalılıkları ve dünyaya renk katan diğer bitki örtüleri de bu dengeyi sağlamada rol oynuyor. Connell'e göre Sucker Punch'ın Ghost of Tsushima'yı tasarlarkenki hedefi; yoğun ve açık alanlar arasında mükemmel bir denge kurmak ve oyunculara dünyayı dolaşırken keşfedebilecekleri nefes kesen manzaralar sunmaktı.

Sucker Punch'ın Tsushima Adası'nı tasarlarken oldukça iyi iş çıkardığı söylenebilir. Zaten oyunun rekor kıran satış rakamları da bunun en büyük göstergesi. Ghost of Tsushima, lansmandan sonraki ilk üç günde 2,4 milyon kopya sattı ve yeni bir marka için en hızlı satan birinci parti PS4 oyunu oldu.