FIFA 19 turnuvalarında artık tüm FUT oyuncuları kullanılamayacak

FIFA 19 turnuvalarında artık tüm FUT oyuncuları kullanılamayacak
FIFA 19 turnuvalarını izleyenler takımların çoğunun Ultimate Team modundan alınabilecek en iyi oyuncularla oynandığını biliyordur. Takımlar İkon oyuncularla dolu ve mevcut oyuncuların temel kartlarından daha iyi istatistiklerle...

FIFA 19 turnuvalarını izleyenler takımların çoğunun Ultimate Team modundan alınabilecek en iyi oyuncularla oynandığını biliyordur. Takımlar İkon oyuncularla dolu ve mevcut oyuncuların temel kartlarından daha iyi istatistiklerle gelen özel versiyonları kullanılıyor. Kadro kısıtlamaları olmayınca genellikle Messi, Ronaldo (eski ve yeni), Gullit ve Modric gibi oyuncuları görmek kaçınılmaz oluyor.

EA artık sezonun son iki eleme turuna kadro kısıtlamaları ekleyerek bu sorunu çözmeye çalışıyor. Bu, profesyonellerin FIFA 19 Global Series Playoff'ları ve FIFA eWorld Cup 2019'a hak kazanmak için takımlarını basit bir şekilde en iyi oyuncularla donatamayacağı anlamına geliyor.

Yeni kurallarla profesyonel FIFA 19 oyuncuları takımlarına en fazla iki İkon kartı, en fazla bir tane 95 reytingli İkon dışı oyuncu ve en fazla iki adet 90-94 dereceli İkon dışı oyuncu dahil edebilecekler. Diğer tüm oyuncular 89 ya da daha düşük reytingli olmalılar.

Bu karar FIFA topluluğu tarafından olumlu karşılandı ve insanlar artık daha ilginç karşılaşmalar seyretmeyi umuyor. Değişiklikler FIFA 19'da oyun sahasının seviyelendirilmesi olarak görülüyor ve profesyonellerin kullandığı takımları ortalama bir FUT oyuncusunun sahip olduğu takım türüne yaklaştırıyor. Kısıtlamalar turnuvalardaki takımların kalitesini önemli ölçüde düşürecek gibi gözükse de, yeni kurallar altında da oldukça etkili takımlar oluşturabileceği kanısı hakim.

Ancak herkes FIFA 19'un yeni kurallarından memnun değil. Bazı profesyonel oyuncular oyun için iyi olduğunu kabul ederken değişimin zamanlamasıyla ilgili endişelerini dile getirdiler ve şu ana kadar verdikleri tüm mücadelelerin boşa gittiğini düşünüyorlar.

Tüm bu kaygılara rağmen, yeni kurallar kesin gibi görünüyor ve bu da FIFA 19 profesyonellerinin takımları hakkında tekrar düşünmelerini, birçok İkon'u atarak daha yaratıcı olmalarını gerektiriyor. Bir oyuncu için oynanış değil, her alanda karar verme ve uyum sağlama nitelikleri gerekir ve bu karar bence oldukça makul.