Ubisoft, Far Cry 6'nın 4K Desteği Sunacağı Platformları Açıkladı

Ubisoft, Far Cry 6'nın 4K Desteği Sunacağı Platformları Açıkladı
Ubisoft, UbiForward etkinliğinde duyurduğu Far Cry 6'nın tanıtımlarında oyunun sadece Xbox One X ve Xbox Series X'te 4K Ultra HD ve Xbox One S ve daha yeni konsollarda HDR desteği sunacağını ortaya koymuştu. Yayıncı, insanların...

Ubisoft, UbiForward etkinliğinde duyurduğu Far Cry 6'nın tanıtımlarında oyunun sadece Xbox One X ve Xbox Series X'te 4K Ultra HD ve Xbox One S ve daha yeni konsollarda HDR desteği sunacağını ortaya koymuştu. Yayıncı, insanların kafasındaki soru işaretini ortadan kaldırmak için açıklama yaptı.

Geliştiricinin Microsoft ile iş birliği yaptığı biliniyor. Ancak Ubisoft, Twitter'da bir takipçiye verdiği yanıtta 4K desteğinin yalnızca Xbox One X ve Xbox Series X'te kullanılabileceğini tekrar belirtti. Ardından FarCry 6'nın PlayStation 5 ve PC'de aynı desteği sunup sunmayacağı konusunda endişeler ortaya çıktı.

FarCry 6; PS4 Pro, PS5 ve PC'de de 4K oynanabilecek

Far Cry 6

Bir Ubisoft sözcüsü yaptığı açıklamada, "Durumu açıklığa kavuşturalım. Far Cry 6 PS5, PS4 Pro ve PC'de 4K olarak sunulacak. Daha fazla ayrıntı ilerleyen zamanlarda gelecek." dedi. Yani oyuncuların grafik kalitesi için endişelenmesine gerek yok. Far Cry 6 yeni nesil donanımların gücünden sonuna kadar faydalanacak.

Far Cry 6'nın hikaye yönetmeni Navid Khavari, "Yara adasında sadece modern bir gerilla devriminin hikayesini anlatmak istemedik, aynı zamanda oyuncuların 60'lardan canlı bir kartpostal gibi, neredeyse zaman içinde donmuş bir adayı deneyimleyeceği ve keşfedeceği bir hikaye sunmak istedik. Eski arabalar, etkileyici manzaralar, dağlar, su, başkent ile bu güzel, pastoral türden 'canlı kartpostal'ın dinamiğini yansıttık." dedi.

Far Cry 6, Yara adasının göz alıcı atmosferini, destekleyen tüm donanımlarda 4K ve HDR olarak oyuncularla buluşturacak. Oyun 18 Şubat 2021'de PS4, PS5, Xbox Series X, Xbox One, Google Stadia ve PC için piyasaya sürülecek.