Fall Guys, PS4'te yaklaşık 11 milyon oyuncuya ulaştı

Fall Guys, PS4'te yaklaşık 11 milyon oyuncuya ulaştı
Fall Guys, benzersiz battle royale yaklaşımı, topluluk oluşturma konusundaki başarısı ve PlayStation Plus abonelerine ücretsiz olmasıyla birlikte son derece popüler bir oyun oldu. Mediatonic, oyunun bu haftanın başlarında Steam'de...

Fall Guys, benzersiz battle royale yaklaşımı, topluluk oluşturma konusundaki başarısı ve PlayStation Plus abonelerine ücretsiz olmasıyla birlikte son derece popüler bir oyun oldu. Mediatonic, oyunun bu haftanın başlarında Steam'de 2 milyon kopya satıldığını duyurmuştu. Şimdi de Fall Guys'ın PS4'teki oyuncu sayısı belli oldu.

PSN verilerini izleyen bir site olan Gamstat, Fall Guys'ın PlayStation 4 platformundaki performansını açıkladı. Son bildirilen rakamlar, Fall Guys'ın PS4'te yaklaşık 11 milyon oyuncuya ulaştığını ortaya koydu. Oyunun PlayStation Plus abonelerine ücretsiz olarak sunulması, önemli sayıda oyuncu kazanmasını sağladı.

Fall Guys, ilk haftasında hızlı bir yükseliş yakaladı

Fall Guys: Ultimate Knockout

Fall Guys, ilk bir hafta boyunca Steam'de 2 milyon kopya sattı ve Twitch'te 23 milyon saat izlendi. Oyun, Steam'de 124.772 eş zamanlı oyuncu ile zirveye ulaştı ve bu da onu Counter-Strike: Global Offensive ve Dota 2'nin ardındaki en çok oynanan üçüncü oyun konumuna getirdi. Öyle ki battle royale tarzı oyun GTA 5'i (dolayısıyla GTA Online) bile geçti.

Gamstat'ın Fall Guys istatistik sayfası, oyunun 4 Ağustos'taki lansmanından sadece beş gün sonra, 9 Ağustos itibarıyla PS4'te 8.2 milyon oyuncuya ulaştığını ve 8.1 milyon oyuncunun da oyunda en az bir kupa kazandığını bildiriyor. Ayrıca oyunun sonraki iki günde yaklaşık 11 milyon oyuncuya ulaştığı gösteriliyor. Yılın ilerleyen zamanlarında da aynı başarıyı sürdürüp sürdüremeyeceğini göreceğiz.

Fall Guys, PS Plus oyunu olarak çıktı

Rocket League de PS Plus oyunu olarak lansman yapmıştı. Ancak oyunun benzer rakamlara ulaşması bir yıldan fazla sürmüştü. Popüler araba futbolu, piyasaya sürüldükten sonraki ilk dokuz günde PS4'te 1 milyon oyuncuya bile ulaşamamıştı. Fall Guys ise piyasaya sürüldüğü ilk gün 1.2 milyona ulaştı.

Fall Guys'ta 1. Sezon başladı ve bu daha başlangıç. Bugün yapılan yeni bir güncelleme, oyuncuların final turunda karşılaşabileceği yeni bir mini oyun ekledi ve yeni kozmetikleri mağazaya getirdi. Mediatonic, oyunu daha da ileri taşıyacak yeni yetenekleri bünyesine katmak için iş ilanları veriyor. Yol haritası açıklanmasa da ilerleyen zamanlarda daha fazla yeni içerik bekleyebiliriz.