Epic Games, "Free Fortnite" ürünleri tasarlayıp satmaya izin veriyor

Epic Games, "Free Fortnite" ürünleri tasarlayıp satmaya izin veriyor
Apple kısa süre önce Epic Games'in App Store'daki geliştirici hesabını, Fortnite'ta alternatif bir ödeme sistemi kullanması nedeniyle feshetmişti. Geliştiricinin Apple ile davası devam ediyor. Bu arada Epic, Apple'ın kararına tepki...

Apple kısa süre önce Epic Games'in App Store'daki geliştirici hesabını, Fortnite'ta alternatif bir ödeme sistemi kullanması nedeniyle feshetmişti. Geliştiricinin Apple ile davası devam ediyor. Bu arada Epic, Apple'ın kararına tepki olarak "Free Fortnite" kampanyasıyla insanların kendi ürünlerini yapıp satmalarına izin veriyor.

Unreal Engine sitesinde bulunan bir içerik paketi aracılığıyla, Epic Games'in Free Fortnite logosuyla tişörtler, çıkartmalar, bardaklar daha fazlasını tasarlayıp satabilirsiniz. Logo, Apple'ın eski tasarımlarından birini temel alıyor ve Epic Games'in konuyla ilgili yazısında çıkartmalardan birinin bir Macbook'a yapıştırıldığı görülüyor.

Epic Games, Apple'a karşı başlattığı Free Fortnite hareketini büyütüyor

Free Fortnite ürünleri

Epic Games'in yaptığı açıklamada, "Apple ile mücadelemiz devam ederken yeni bir içerik paketi yayınladık. Kendi #FreeFortnite tişörtlerini, şapkalarını, çıkartmalarını ve daha fazlasını tasarlayıp satmaya yetkin var." ifadeleri yer alıyor. Ücretsiz baskı ve satma yetkisi, Free Fortnite'ın lama kafasının ürünlere yerleştirilmesini şart koşuyor. Ürün tasarımı için gerekli içerik paketini buradan indirebilirsiniz.

Epic, Apple'ın Unreal Engine için geliştirme araçlarını kullanmaya devam etmesine sadece geçici olarak izin veren bir yasaklama emri çıkardı. Ancak geliştiricinin Fortnite'ı App Store'a geri döndürme talebi kabul edilmedi. Apple, sadece tek bir dijital mağazaya sahip olduğu için oyun iOS cihazlara indirilemiyor. Ayrıca popüler battle royale oyunu Android telefonlara Google Play üzerinden yüklenemiyor. Yine de oyunu Android'de sunan başka mağazalar da var.

Fortnite 2.Bölüm 4. Sezon geçtiğimiz günlerde başladı ancak iOS kullanıcıları yeni sezona erişemiyor. Oyun Apptle cihazlarında yüklü olmayanlar yeniden indiremiyor. Şimdilik, battle royale keyfini diğer platformda yaşamak zorundalar.