Vice İflas Başvurusunu Resmen Yaptı

Vice İflas Başvurusunu Resmen Yaptı
Vice Media Group’un iflas edeceği haberleri gündeme gelirken iddiaların geçerli olduğu ortaya çıktı. Vice Media Group iflas başvurusunu resmen yaptı.

Dijital Medya denildiğinde dünya genelinde akla ilk gelen şirketlerden birisi olan Vice Media Group, zor bir dönemden geçiyor. Şirketin ekonomik anlamda zorlandığı ve iflas edeceği konuşuluyordu. Şirket bugüne kadar sessiz kalmayı tercih etse de bugün resmi başvuru yapıldı. Şirket tarafından yapılan açıklamalarda iflas için başvurunun yapıldığı ifade edildi.

Dergiden Dev Medya Şirketine

20 yıl önce kurulan ve başlangıçta küçük bir dergi olarak yayın hayatına başlayan Vice, kısa süre içerisinde büyüme sağladı. Film stüdyolarından reklam çalışmalarına kadar geniş bir alanda hizmet veren şirket, iflas kapsamında alacaklılarına karşı da zaman kazanmış olacak. Borçlarını ödemek adına satış yoluna gitmesi de beklenen Vice, hiçbir çözüm bulunmazsa şirketi yatırımcılara satacak.

Şirkette işlerin yolunda gitmediği, şirket CEO’sunun şirketten ayrılmasıyla baş göstermişti. Pek çok önemli ismin şirketten ayrılması ile birlikte ekonomik sorunlar ortaya çıktı. Şu anda 5.7 milyar dolarlık değeri bulunan şirket için nasıl bir hamlenin yapılacağı merak ediliyor.