DualSense, oyunculara tanımlı dört LED ışığa sahip olacak

DualSense, oyunculara tanımlı dört LED ışığa sahip olacak
PlayStation 5 kontrol cihazı DualSense, yeni nesil özellikleriyle daha sürükleyici bir oyun deneyimi sunacak. Ancak görünüşe göre oyun kolu hala öğrenilecek çok şey var. Gelen son bilgilere göre dokunmatik yüzeyin altına dört...

PlayStation 5 kontrol cihazı DualSense, yeni nesil özellikleriyle daha sürükleyici bir oyun deneyimi sunacak. Ancak görünüşe göre oyun kolu hala öğrenilecek çok şey var. Gelen son bilgilere göre dokunmatik yüzeyin altına dört LED ışığın yer alacağı öne sürülüyor. Üstelik bu ışıklar sadece dekoratif olarak yerleştirilmedi.

DualSense üzerindeki dört küçük ışık, yerel çok oyunculu olarak birlikte oynayan kullanıcıların hangi oyuncu olduklarını (1-4) belirlemelerine yardımcı olacak. Yani arkadaşınızla birlikte oynarken hangi kolun 1. oyuncu, hangisinin 2. oyuncu olduğunu anlamanızı sağlayacak. Twitter kullanıcısı Droid, bu işlevin çalışırken çekilen fotoğraflarını paylaştı.

DualSense kontrol cihazındaki LED ışıkları gösteren fotoğraflar

DualSense LED ışıklar

DualSense LED ışıklar

Yukarıda görebileceğiniz üzere Dualsense'in dokunmatik yüzeyinin altındaki alanda hangi oyuncu olduğunuzu gösteren dört LED ışık yanıyor. Fotoğraflarda, PlayStation 5'in dört oyuncuya kadar yerel kooperatif destek sunacağı görülüyor. Ayrıca yine dokunmatik yüzey çevresinde dört farklı renkte ışık yanacak.

Dokunmatik yüzeyin etrafındaki ışık çubukları renk değiştirebilecek. 4Gamer kırmızı, yeşil, mavi ve mor renk seçeneklerinin hangi durumlarda tetiklendiğini veya isteğe göre özelleştirilebilir olup olmadığını açıklamadı. Yerel çok oyunculu oyunlarda aynı takımda veya birbirine karşı oynayan oyuncuları ayırmak için olabilir. Belki de sadece görsel bir özellik olarak kişiselleştirilebilir. Ayrıca DualSense oyun kumandasındaki ışıkların çok parlak olmadığı ve oyuncunun dikkatini dağıtmadığı da belirtildi.

DualSense görsel yeniliklerin yanı sıra dokunsal geri bildirim ve uyarlanabilir tetikler gibi oyun deneyiminde çığır açan özelliklerle gelecek. Cihazın tuş düzeni aynı olsa da Japon oyuncular için büyük bir yenilik yolda. Japonya'da onay tuşu olarak X (Çarpı) yerine O (Daire) tuşu kullanılıyordu. Ancak Sony, bölgesel farklılıkları ortadan kaldırarak anavatanında da onay tuşunu X olarak değiştirecek. Detaylara buradan ulaşabilirsiniz.