DualSense kontrol cihazının batarya kapasitesi ortaya çıktı

DualSense kontrol cihazının batarya kapasitesi ortaya çıktı
PlayStation 4 kullanıcılarının en çok şikayet ettiği şeylerden biri, DualShock 4'ün düşük pil ömrüydü. PS4'ün kontrol cihazının şarjı yeterince uzun süre gitmiyor. PlayStation 5'in DualSense oyun kolunun pil ömrü konusunda...

PlayStation 4 kullanıcılarının en çok şikayet ettiği şeylerden biri, DualShock 4'ün düşük pil ömrüydü. PS4'ün kontrol cihazının şarjı yeterince uzun süre gitmiyor. PlayStation 5'in DualSense oyun kolunun pil ömrü konusunda selefiyle aynı kaderi paylaşmayacağına dair umutlar yüksek.

Sony, yeni nesil kontrol cihazının batarya kapasitesi hakkında hâlâ resmi bir açıklama yapmadı. Ancak DualSense'i elde etmeyi başaran bir kişi, kontrol cihazının batarya kapasitesiyle ilgili merak edilen bu konuya ışık tuttu. DualSense'in batarya kapasitesinin DualShock 4'e göre iki kat daha yüksek olduğu bildirildi.

DualSense, pil ömrüyle oyuncuları yarı yolda bırakmayacak

DualSense batarya kapasitesi ölçüm

Twitter kullanıcısı Galaxy666, PS5 ile gelecek yeni oyun kolunun birkaç fotoğrafını paylaştı. Söz konusu kişi, Sony ve Microsoft gibi konsol üreticileri için aksesuarlar tasarlayan ve sağlayan bir şirket için çalıştığını iddia ediyor. Yapılan paylaşımda DualSense'in batarya kapasitesinin aşağıda görebileceğiniz üzere 1560 mAh olduğu belirtiliyor.

DualSense batarya kapasitesi

PS4'ün lansmanıyla birlikte gelen ilk DualShock 4 modeli yalnızca 800 mAh batarya kapasitesine sahipti. Kontrol cihazının sonraki modellerinde ise bu kapasite yaklaşık 1000 mAh'e yükseltildi. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda, DualSense, pil ömrü konusunda önemli bir artış sağlayacak gibi görünüyor. Ayrıca kontrol cihazı yazılım güncellemeleri de alacak ve bu sayede pil kullanımı konusunda da geliştirmeler yapılabilir.

PlayStation 5 ve DualSense'in oyun deneyimine getireceği yenilikler heyecanla bekleniyor. Microsoft, Xbox Series X'in Kasım ayında piyasaya sürüleceğini onayladı. Yakında Sony cephesinden de benzer bir açıklama gelebilir. Son raporlara göre şirket bu ay geleceği iddia edilen bir sonraki büyük PS5 duyurusuna hazırlanıyor. Konsolun çıkış tarihi, fiyatı ve ön sipariş detayları yakında açıklanabilir.

PS5 ve DualSense kontrol cihazı hakkında şimdiye kadar gelen tüm haber ve duyuruları buradan takip edebilirsiniz.