DOOM 3: VR Edition, PSVR için duyuruldu

DOOM 3, yaklaşık 17 yıl önce PC'de yayınlandı ve 2019 yılında serinin 25. yıl dönümüne özel olarak PlayStation 4'e taşındı. Şimdi oyun tamamen yeni bir versiyona ve platforma gelmeye hazırlanıyor. DOOM 3: VR Edition, bu ayın...

DOOM 3, yaklaşık 17 yıl önce PC'de yayınlandı ve 2019 yılında serinin 25. yıl dönümüne özel olarak PlayStation 4'e taşındı. Şimdi oyun tamamen yeni bir versiyona ve platforma gelmeye hazırlanıyor. DOOM 3: VR Edition, bu ayın sonunda PSVR oyuncularıyla buluşacak.

DOOM 3, 2145 yılında geçiyor ve oyuncular, yanlış giden bilimsel bir deneyin sonuçlarını araştırmak üzere Mars'a gönderilen bir uzay askeri rolünü üstleniyor. UAC; ışınlanma, biyolojik araştırmalar ve gelişmiş silah tasarımının etkilerini araştırıyordu, ancak ışınlanma deneylerinden biri yanlışlıkla Cehenneme giden bir geçidi açtı. Artık işgalci iblislerin Mars'a saldırıp Dünya'ya ulaşmasını durdurmak kahramanımızın elinde.

DOOM 3: VR Edition, DLC paketleri ile gelecek

DOOM 3'ün PSVR sürümü, oyunun iki DLC paketi Resurrection of Evil ve The Lost Mission'ı da içerecek ve toplamda 15 saate varan bir sanal gerçeklik deneyimi sunacak. Oyuncular köşelere siper alabilecek ve 180 derece hızlı dönüşler yapabilecek. Ayrıca sağlığı ve zırhı bilekte yer alan ekrandan, cephaneyi ise silahlar üzerindeki ekranlardan izleyebilecek. Oyun ayrıca yenilenmiş dokular, gölgelendiriciler ve ses efektleri ile geliştirilmiş olarak karşımıza çıkacak.

DOOM 3, serinin sanal gerçekliğe taşınan ilk oyunu değil. DOOM: VFR, 2017'de piyasaya sürülmüş ve oyunculardan tarafından övgü ile karşılanmıştı. DOOM serisi 30. yılına yaklaşıyor ve önümüzdeki yıllarda daha fazla sürpriz görebiliriz. Serinin en son oyun DOOM Eternal, piyasaya sürüldükten sonraki ilk dokuz ayda 450 milyon dolardan fazla gelir elde etti. id Software tarafından geliştirilen popüler birinci şahıs nişancı serisi, The Elder Scrolls ve Fallout ile birlikte Bethesda'nın en değerli markaları arasında yer alıyor.

DOOM 3: VR Edition, 29 Mart 2021 tarihinde PSVR için piyasaya sürülecek. Oyun ayrıca PlayStation 5 konsollarında geriye dönük uyumluluk aracılığıyla oynanabilecek. Yayıncı Bethesda'nın VR oyunu için paylaştığı aksiyon dolu duyuru fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Haberleri