ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitch yasağı kalktı

ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitch yasağı kalktı
ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitch hesabı nefret söylemleri ve ırkçı yorumlar nedeniyle geçici olarak yasaklanmıştı. Trump'ın yasağı, hesabı askıya alındıktan iki hafta sonra kaldırıldı.Trump, hesabı 29 Haziran'da askıya...

ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitch hesabı nefret söylemleri ve ırkçı yorumlar nedeniyle geçici olarak yasaklanmıştı. Trump'ın yasağı, hesabı askıya alındıktan iki hafta sonra kaldırıldı.

Trump, hesabı 29 Haziran'da askıya alındığından beri Twitch kanalında yayın yapamıyordu. Trump kanalında 2015 yılında yürüttüğü başkanlık kampanyasını yayınlamış ve videoda sarf ettiği bazı ırkçı sözler nedeniyle banlanmıştı. ABD Başkanı, o mitingde Meksika ve Güney Amerika'dan gelen göçmenlere yönelik ırkçı yorumlarda bulunmuştu. Ayrıca bir diğer yayında Amerikan polis güçlerinin fonlamasının kesilmesi fikrine yönelik yine nefret dolu açıklamalar yapmıştı.

Donald Trump'ın hesabının askıya alınmasının ardından bir Twitch sözcüsü, "Herkes gibi Twitch'teki politikacılar da Hizmet Şartlarımıza ve Topluluk Kurallarımıza uymak zorunda." şeklinde konuşmuştu.

Donald Trump'ın Twitch kanalı, yasaktan iki hafta sonra açıldı

Donald Trump saldırılardan oyunları suçladı

Twitter'dan Twitch'te banlanan ve yasağı kaldırılan yayıncıları duyuran StreamerBans, Trump'ın Twitch yasağının 2 hafta, 4 dakika ve 38 saniye sonra kaldırıldığını tweetledi. E-spor camiasında sızıntılarıyla tanınan Rod Breslau da ABD Başkanının Twitch yasağının kalktığını doğrulayan bir paylaşım yaptı.

Twitch, Donald Trump'ın hesabını banlama gerekçesini açıklamış olsa da, yasağın süresini belirtilmemişti. Trump'ın Twitch kanalının şu anda 130 bine yakın takipçisi var ve yasak öncesi son yayının 15 gün önce yapıldığı görülüyor. Twitch genellikle oyun yayınları için kullanılsa da, Trump canlı miting yayınları veya önemli duyurular için kanalında yayınlar açıyor. ABD Başkanı yayınlarını "politika" kategorisi altında gerçekleştiriyor.

Donald Trump artık Twitch hesabına erişebilir ve yayın yapabilir. Ancak yayınların bu şekilde devam etmesi halinde yeni bir yasakla karşı karşıya kalması olası görünüyor. Son zamanlarda Trump'ın nefret söylemleri nedeniyle siyasi kampanya reklamları Facebook gibi çeşitli platformlardan kaldırılmış, tweet'leri sansürlenmiş ve reddit'teki topluluk başlığı silinmişti.