Demon's Souls, PlayStation 5'e 4K 60 FPS desteğiyle gelmeyebilir

Demon's Souls, PlayStation 5'e 4K 60 FPS desteğiyle gelmeyebilir
Bluepoint Games'in geliştirdiği Demon's Souls remake'in PlayStation 5 lansmanında gelecek en etkileyici oyunlardan biri olacağı kesin. Peki yeni nesil aksiyon rol yapma oyunu, PS5'te yüksek grafik standartlarına ulaşabilecek mi? Digital...

Bluepoint Games'in geliştirdiği Demon's Souls remake'in PlayStation 5 lansmanında gelecek en etkileyici oyunlardan biri olacağı kesin. Peki yeni nesil aksiyon rol yapma oyunu, PS5'te yüksek grafik standartlarına ulaşabilecek mi? Digital Foundry'nin analizine göre, oyun 4K 60 FPS desteğiyle gelmeyecek.

Bluepoint, Demon's Souls'u Haziran ayındaki PS5 etkinliğinde ilk kez ortaya duyurduğundan beri hayranlar oyunu sabırsızlıkla bekliyor. Stüdyonun 2018 yılında piyasaya sürdüğü bir diğer remake oyunu Shadow of the Colossus beğeni topladı ve hayranların yeniden geliştirilen Demon's Souls için beklentileri arttı. Yine de oyuncular, yeni nesil konsolda beklenen kaliteyi göremeyebilir.

Demon's Souls PS5'te beklenen kalitenin altında kalabilir

Demon's Souls

Digital Foundry'ye göre, Demon's Souls remake, grafik kalitesi açısından yeni nesilde beklentileri karşılamayacak. Artık yeni nesil oyunlarda 4K 60 FPS desteği beklenirken, Demon's Souls'un sadece 1440p 60 FPS'de çalışabileceği bildiriliyor. Söz konusu çözünürlük ve kare hızı, performans moduna işaret ediyor da olabilir. Oyunun 4K 30 FPS kalite moduyla da gelebileceği düşünülüyor.

Her ne kadar rapor güvenlilir bir kaynaktan gelse de, geliştirme sürecinde son dakika değişiklikleri olabileceği de vurgulanıyor. Bununla birlikte performans modunun son dönemde sıkça konuşulması, donanımın gücü hakkında kafalarda soru işaretleri oluşturuyor. Yeni nesil konsollar yeterince atılım yapamamış gibi bir izlenim bırakıyor. 4K çözünürlük çok fazla yaygınlaşmamış olabilir ancak oyunların artık bir sonraki adıma geçmesinin zamanı geldi.

Demon's Souls, 12 Kasım'da PlayStation 5 için piyasaya sürülecek. Digital Foundry'nin PS3 ve PS5'teki oynanış görüntülerini kıyasladığı videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Demon's Souls'un PlayStation 5 üzerindeki performans analizi: