Cyberpunk 2077'nin yaşam yolları ve silah türleri tanıtıldı

Cyberpunk 2077'nin yaşam yolları ve silah türleri tanıtıldı
CD Projekt RED, fütüristik aksiyon RPG oyunu Cyberpunk 2077 için Night City Wire canlı yayınını gerçekleştirdi. Etkinlikte oyundaki yaşam yollarından, kullanabileceğiniz farklı silah türlerine kadar birçok bilgi ortaya çıktı.Geliştirici...

CD Projekt RED, fütüristik aksiyon RPG oyunu Cyberpunk 2077 için Night City Wire canlı yayınını gerçekleştirdi. Etkinlikte oyundaki yaşam yollarından, kullanabileceğiniz farklı silah türlerine kadar birçok bilgi ortaya çıktı.

Geliştirici daha önce duyurduğu gibi ikinci Night City Wire yayınına ev sahipliği yaptı. Stüdyo yayını üç farklı bölüme ayırdı: Yaşam yolları, müzik ve silahlar. Yaşam yolu ile ilgili bilgiler daha önce de açıklanmıştı, ancak izleyicilerle bol miktarda yeni oynanış görüntüsü paylaşıldı. Cyberpunk 2077'nin çeşitli silahlarına hızlı bir bakış da sunuldu.

Cyberpunk 2077'nin yaşam yolları oyunun seyrini baştan aşağı etkileyecek

Cyberpunk 2077'de yolculuğunuz farklı geçmişlere ve yeteneklere sahip üç farklı noktada başlayabileceksiniz. İlk seçenek olarak, oyuna Night City'den kilometrelerce uzakta Badlands adlı tehlikeli bir çölde yaşayan bir Nomad (Göçebe) olarak başlayabileceksiniz. Göçebeler için çocukluktan itibaren klanlarda birlikte yaşamayı öğrendikleri için aile en önemli şey.

Cyberpunk 2077'nin yaşam yollarındaki ikinci seçenek ise Street Kid (Sokak Çocuğu). Genç yaştaki bir Night City sakini olarak, şehrin her köşesini herkesten daha iyi bileceksiniz. Sokak Çocukları, şehirdeki çeşitli çeteler hakkında büyük bilgiye sahip ve bu, onlara zor durumlarda diğer karakterlerle pazarlık yapmaları için yeni seçenekler sağlayabiliyor.

Son olarak, İş Adamı olmayı seçebilirsiniz. Arasaka şirketinde bir çalışan olarak, Night City'deki yüksek profilli insanlar hakkında birçok sır öğreneceksiniz. Arasaka üyesi olmak, farklı kişiliklerle tanışmanıza ve onlarla güçlü bağlantılar kurmanıza olanak sağlayacak.

Cyberpunk 2077, üç farklı silah türü sunacak

Night Wire'ın ilerleyen bölümlerinde, Cyberpunk 2077'deki silah türleri de tanıtıldı. Oyunda Tech Weapons, Power Weapons ve Smart Weapons olmak üzere üç tür silah olacak. Tech Weapons, duvarlardan ve diğer nesnelerden geçen güçlü atışlar yapmanızı sağlayan yüksek teknoloji yazılımlı silahlara sahip. Power Weapons ise shotgun ve makineli tüfek gibi ağır silahlarla düşmanları birkaç atışta yok etmenizi sağlayacak. Son olarak Smart Weapons, akıllı izleme sistemi kullanan son teknoloji silahlardan oluşuyor. Basitçe söylemek gerekirse, mermiler düşmanları tespit etmeyi sağlayacağı için doğrudan nişan almanıza gerek kalmayacak.

Video ayrıca yakın dövüş silahları ve Cyberware gibi diğer silah türlerine de kısa bir bakış sunuyor. Özellikle kısa bir bölümde Termal Katana yakın dövüş silahı gösterildi. Ayrıca Mantis Blades Cyberware, gibi vücuda entegre silahlar da dikkat çekici. V'nin cephaneliği çok detaylı anlatılmasa da yakında daha fazlasını öğrenebiliriz. CD Projekt RED, Cyberpunk 2077 için bir diğer Night City Wire yayını planlıyor. Ancak stüdyo henüz yayın tarihini açıklamadı.

Cyberpunk 2077, 19 Kasım'da PlayStation 4, Xbox One ve PC platformları için piyasaya sürülecek. CD Projekt RED, oyuncuların PS5 ve Xbox Series X sürümlerine ücretsiz yükseltme yapabileceğini onayladı.